Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει στην προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη Σκλήρυνση κατά πλάκας

- Advertisement -spot_img

Στις 30 Μαΐου τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα για την Σκλήρυνση κατά πλάκας ή πολλαπλή σκλήρυνση. Στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση όλων για τη χρόνια αυτή πάθηση του κεντρικού νευρικού συστήματος και τις επιπτώσεις της στην καθημερινότητα των πασχόντων, αλλά και των οικογενειών τους.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεργάζεται με την Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά πλάκας Δυτικής Ελλάδας και θα φωταγωγήσει τα κεντρικά κτίρια της Περιφέρειας στην Πάτρα, στο Πύργο και στο Μεσολόγγι.
Επιπλέον την Τρίτη 31/5/22 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή επιστημονική ημερίδα με θέμα «Οικογενειακός Προγραμματισμός στη Σ.Κ.Π»
Με την ευκαιρία της ημέρας αυτής ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος σημειώνει: «Υπολογίζεται ότι πάνω από 2.500.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας, εκ των οποίων 15.000 περίπου βρίσκονται στην Ελλάδα και πάνω από 1.500 στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας. Η ημέρα αυτή αποτελεί αφορμή ώστε να βοηθήσουμε όλοι για να μην υπάρχουν κοινωνικά εμπόδια που δημιουργούν αποκλεισμούς, με αποτέλεσμα οι νοσούντες να αισθάνονται απομονωμένοι από την κοινωνία. Η έγκυρη ενημέρωση καθώς και η βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής ζωής, τόσο των ίδιων όσο και των οικογενειών τους αποτελεί χρέος όλων μας. Γι΄ αυτό και με ιδιαίτερη χαρά συμμετέχουμε και φέτος στις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί η Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά πλάκας Δυτικής Ελλάδας».
Η διαδικτυακή εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό μέσω του Facebook και YouTube στην σελίδα και στο κανάλι της Ελληνικής Ένωσης για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δ. Ελλάδας, καθώς και μέσω πλατφόρμας Zoom στον σύνδεσμο: https://us02web.zoom.us/j/89943480787?pwd=MkJGc3Nzc0ZBMmh5cjZCeUxtUlluQT09#success

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ