Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Γ. Παπαναστασίου: “Η 11η Ιουνίου 1821 αποτελεί ορόσημο στην ιστορία του Αγρινίου”

- Advertisement -spot_img

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στο συμβολισμό της ημέρας στη δεξίωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου:

«Η 11η Ιουνίου 1821 αποτελεί ορόσημο στην ιστορία του Αγρινίου. Ένα κεφάλαιο που αποπνέει τόλμη και εθνική υπερηφάνεια. Θυμίζει τις ηρωικές ημέρες που ο υπόδουλος Ελληνισμός έπαιρνε την απόφαση να ξεσηκωθεί εναντίον των Οθωμανών κατακτητών και να διεκδικήσει το αναφαίρετο δικαίωμα της ανεξαρτησίας. Φέτος, οι πολίτες του Αγρινίου γιορτάζουν με ξεχωριστή τιμή τη μνήμη των προγόνων τους, που στα δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς, διατήρησαν αλώβητη την εθνική μας ταυτότητα και συνείδηση. Ήταν ηθική υποχρέωση για τη Δημοτική Αρχή η επίτευξη του στόχου της καθιέρωσης της 11ης Ιουνίου ως ημέρα αργίας για τον Δήμο Αγρινίου. Η 11η Ιουνίου αποκτά, στην ιστορία του Τόπου, τη θέση που της αξίζει. Εμείς έχουμε μια υποχρέωση. Να γίνουμε άξιοι συνεχιστές του ιστορικού μας πεπρωμένου. Όπως οι πρόγονοί μας, δεν θα δεχτούμε κανενός είδους απειλές και προκλήσεις. Θα ήθελα να θέσω και ένα θέμα που μας απασχολεί τον τελευταίο καιρό, σχετικά με την πρόθεση της Εκκλησίας της Ελλάδος να προχωρήσει στη δημιουργία άλλης μιας Μητρόπολης στην Αιτωλοακαρνανία με έδρα το Αγρίνιο. Θέλω να πω ρητά και κατηγορηματικά κάποιοι να μην κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους. Ας βγουν δημόσια να πούνε τι πιστεύουν, ξεκάθαρα. Να σας επισημάνω ότι στο Δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου, τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, δεν ψήφισαν την πρόταση αναφέροντας ότι η Εκκλησία της Ελλάδας είναι κατάλληλη να κρίνει. Αυτό λέμε και εμείς και αυτό πρέπει να πει και το επίσημο κράτος».

Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας, κ. Αθανάσιος Μπαλέρμπας, ανέφερε μεταξύ άλλων : “Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί ως Αιτωλοακαρνάνας συμμετέχω στην πρώτη επέτειο της επίσημης αργίας της 11ης Ιουνίου.

O εορτασμός συμπίπτει χρονικά με ιστορικές εξελίξεις. Η Ελλάδα ήταν πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Και όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός δεν θα δεχτούμε από κανέναν παραχάραξη της ιστορίας».

Στη δεξίωση παρέστησαν ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου – Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Ιερόθεος, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολίτες.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ