Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Γ. Γεωργαντάς στα εγκαίνια της 30ης DETROP και 10ης ARTOZYMA στη Θεσσαλονίκη Εισερχόμενα

- Advertisement -spot_img

Η επιτυχία των μεταποιητικών επιχειρήσεων του πρωτογενούς τομέα αποτελεί την απάντηση στις προκλήσεις της νέας εποχής

Η κυβέρνηση στηρίζει τις μεταποιητικές επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα γιατί με τη δράση τους αποτελούν την απάντηση στις προκλήσεις της νέας εποχής, καθώς μετατρέπουν την κρίση σε ευκαιρία, αξιοποιώντας τα προϊόντα της ελληνικής  αγροδιατροφής, τόνισε ο ΥπΑΑΤ Γιώργος Γεωργαντάς, στα εγκαίνια της 30ης Διεθνούς Εκθέσεως Detrop boutique και της 10ης ARTOZYMA, που διοργανώνοντας στο χώρο της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.

Η διεθνής έκθεση ARTOZYMA αποτελεί ένα σημείο αναφοράς για τον κλάδο της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής, έχει τόσο τοπικά, αλλά και διεθνή χαρακτηριστικά, με συνολικά 350 εκθέτες (άμεσους και έμμεσους), και συμμετοχές από 23 χώρες, καθώς και περισσότερους από 130 Hosted Buyers από 22 χώρες.

Η συμμετοχή τόσων εκθετών σε μια τόσο σημαντική και αναγνωρισμένη διεθνώς έκθεση, όπως είπε ο κ. Γεωργαντάς «δεν  μπορεί παρά να καθορίζει κατηγορηματικά την αναπτυξιακή προοπτική και δυναμική της ελληνικής οικονομίας». Και πρόσθεσε ότι η χώρα μας έχει ανάγκη, περισσότερο παρά ποτέ από αυτό που εκφράζει η Έκθεση, δηλαδή τα υψηλά επαγγελματικά πρότυπα και standards, τη στόχευση, την καινοτομία, την παρουσία των νέων δημιουργών.

Αναφερόμενος ιδιαίτερα στον κλάδο των τροφίμων και ποτών, επισήμανε ότι αποτελεί έναν από τους κλάδους – πρωταγωνιστές της ελληνικής οικονομίας. «Πρόκειται για έναν κλάδο δυναμικό, ανερχόμενο και ανταγωνιστικό, με έντονη εξωστρέφεια. Κατέχει σημαντικό μερίδιο στις εξαγωγές και συνιστά τον μεγαλύτερο εργοδότη της ελληνικής μεταποίησης. Στηρίζει καθοριστικά και το ελληνικό ΑΕΠ». Και τόνισε ότι «ο κλάδος της αγροδιατροφής μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για τον  απαιτούμενο μετασχηματισμό του παραγωγικού μας μοντέλου και την ανάπτυξη με την προσέλκυση ξένων επενδύσεων».

Στόχος της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, είπε ο κ. Γεωργαντάς, είναι η ενίσχυση των αγροδιατροφικών προϊόντων, σημειώνοντας ότι η πολιτική της προωθεί την συνένωση των δυνάμεων του κλάδου προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των ευκαιριών στις σύνθετες προκλήσεις της εποχής.

«Θέλουμε τα ελληνικά προϊόντα να αποκτήσουν την εμπιστοσύνη όσο το δυνατόν περισσότερων καταναλωτών και ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο στην παγκόσμια αγορά. Στηρίζουμε τις μεταποιητικές επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα, τη γαστρονομία, την επιχειρηματικότητα, τη δημιουργία, τον ελληνικό χαρακτήρα και φυσικά τη διατροφική, αισθητική και γευστική υπεροχή που χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα της δουλειάς σας. Γιατί έτσι μετατρέπουμε την κρίση σε ευκαιρία, την επισιτιστική αυτονομία σε αναπτυξιακή προοπτική και οικονομική αυτοδυναμία.

Ο κλάδος σας είναι η απάντηση στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής. Και χαίρομαι πολύ να βλέπω και να διαπιστώνω εδώ, πόσο ισχυρή είναι αυτή η απάντηση».

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ