Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Φεύγας: Σε εθνικό αλλά και πανευρωπαϊκό επίπεδο οι παρεμβάσεις μας για την ενεργειακή κρίση

- Advertisement -spot_img

Προτεραιότητα μας αυτή τη στιγμή, είναι οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες υποστήριξε μιλώντας στον Flash 99,4 της Θεσσαλονίκης, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας.

Όπως είπε ο κ. Φεύγας, «Από τον Οκτώβρη που υπάρχει η ενεργειακή κρίση, η κυβέρνηση έλαβε πολλά μέτρα για να σταθεί δίπλα στους πολίτες. Σήμερα, μετά και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία που το πρόβλημα μεγαλώνει, η κυβέρνηση θα παρέμβει και πάλι με ένα νέο σχέδιο, το οποίο θα βασίζεται σε τρεις πυλώνες».
Όπως υποστήριξε ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας.:
Πρώτος πυλώνας, θα εξακολουθεί να είναι η επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος, του πετρελαίου θέρμανσης και του φυσικού αερίου, πάντα εντός των πλαισίων των αντοχών της οικονομίας μας.
Δεύτερος πυλώνας, θα είναι η οικονομική ενίσχυση των πιο ευάλωτων νοικοκυριών και,
Ο τρίτος πυλώνας, θα αφορά τη η παρέμβαση στα καύσιμα, έτσι ώστε ο καταναλωτής να πληρώνει σε τιμή χαμηλότερη από αυτή που αναγράφεται στα πρατήρια. Και σ’ αυτή θα υπάρχουν κριτήρια, αλλά πιο διευρυμένα από αυτά που θα ισχύσουν για την καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης.

Όπως τόνισε ο κ. Φεύγας, «η κυβέρνηση, δεν αρκείται μόνο στα παραπάνω. Με παρεμβάσεις της σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, έθεσε το ζήτημα της ενεργειακής ακρίβειας και ελπίζει ότι όπως και στην πανδημία, η Ευρώπη θα αντιδράσει άμεσα για την ανακούφιση των πολιτών. Διότι, η παρούσα ενεργειακή κρίση, δεν αφορά μόνο τους Έλληνες αλλά, και όλους τους ευρωπαίους πολίτες», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και τα όσα λέει με αφορμή την ενεργειακή κρίση, ο κ. Φεύγας υποστήριξε ότι «παρόλο που ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του έχουν κυβερνήσει, μοιράζουν υποσχέσεις στους πολίτες δίχως αντίκρυσμα». Όπως υπογράμμισε δε με έμφαση, «ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό γιατί στο παρελθόν είδαμε τα αρνητικά αποτελέσματα με την επιβολή των μνημονίων».

Αναφερόμενος τέλος τα σενάρια που εξυφαίνονται γύρω από τις εκλογές, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας τόνισε ότι για το πότε θα γίνουν εκλογές έχει απαντήσει ήδη ο πρωθυπουργός, ενώ, όσον αφορά την αλλαγή του εκλογικού νόμου, υποστήριξε πως κατά την άποψη του, «ο εκλογικός νόμος, θα πρέπει να είναι τέτοιος, που να εγγυάται ότι θα εκλέγονται σταθερές, αυτοδύναμες κυβερνήσεις, κάτι που έχει μεγάλη ανάγκη ο τόπος μας. Είναι επιβεβλημένο από την γεωπολιτική θέση της χώρας μας» όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «να εκλέγονται σταθερές, αυτοδύναμες κυβερνήσεις, οι οποίες, όπως είδαμε και με το παράδειγμα της τελευταίας τριετίας, παρά τις όποιες αντιξοότητες, η αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καταφέρνει να ανταποκριθεί με επιτυχία, ενώ παράλληλα έχει να αντιμετωπίσει πολύπλευρες κρίσεις όπως το μεταναστευτικό, την πανδημία, τα ελληνοτουρκικά και τις επιπτώσεις από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία».

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ