Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Φ. Ζαΐμης: «Παραγωγική συζήτηση για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας κατά τη συνεδρίαση του ΣΕΑΔΕ στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας»

- Advertisement -spot_img

«Η παρουσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μέσω του δικτύου ΣΕΑΔΕ στην περιοχή μας, σηματοδοτεί τη συνεργασία και την δικτύωση που αποτελούν μονόδρομο για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας», δήλωσε ο Δήμαρχος Ξηρομέρου, Ιωάννης Τριανταφυλλάκης στην εκδήλωση του ΣΕΑΔΕ στον Αστακό την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022.

Ο κ. Τριανταφυλλάκης τόνισε ότι «ζητήματα όπως το Πλατυγιάλι , η χωροθέτηση των ΠΟΑΥ και των ΑΠΕ, τα έργα υποδομών, η ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου, τα λιμενικά έργα, η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, η ανάδειξη του πολιτιστικού μας πλούτου, η βελτίωση της εικόνας του Δήμου και της ποιότητας ζωής των πολιτών, καθώς και η ενίσχυση μικροεπιχειρηματικότητας αποτελούν πεδία διεκδικήσεων, σχεδιασμού και υλοποιήσεων».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνας Ζαΐμης, ο οποίος από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων του πρότεινε οι συνεδριάσεις να γίνονται σε όλες τις πόλεις της Δυτικής Ελλάδος για μια πιο παραγωγική συζήτηση ανέφερε: «Η συμμετοχή των επιχειρήσεων και των κατοίκων του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας ήταν εντυπωσιακή ενώ η συζήτηση ανοικτή και δημοκρατική. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ακούει, συνδιαλέγεται και έπειτα αποφασίζει ούτως ώστε να προχωρά με σχέδιο και να υλοποιεί έργα προς όφελος της κοινωνίας και στο σύνολο των περιοχών ευθύνης της».

Τη στήριξή τους για την υλοποίηση των έργων υποδομής διαβεβαίωσαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών & Έργων, Θανάσης Μαυρομμάτης, αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας Περιβάλλοντος Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας, Λάμπρος Δημητρογιάννης. «Προσπαθούμε να είμαστε κοντά στις τοπικές κοινωνίες καταγράφοντας τις προτεραιότητές τους και τα προβλήματά τους. Παρά τις δύσκολες εποχές που διανύουμε, θέλουμε να αναδεικνύουμε στο μέτρο του δυνατού τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στοιχεία κάθε τόπου. Για παράδειγμα στο Δήμο Ξηρομέρου θα πρέπει να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας», ανέφερε ο κ. Δημητρογιάννης.

Από την πλευρά του ο κ. Μαυρομάτης επισήμανε τα εξής: «Η αναβάθμιση των υποδομών αποτελεί προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής του Νεκτάριου Φαρμάκη. Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε με σχέδιο , μεθοδικότητα, επιμονή και υπομονή έχουμε επιτύχει πολλά στην αναβάθμιση όλων των συγκοινωνιακών αξόνων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Οι συγκοινωνίες αποτελούν τις λεωφόρους της Ανάπτυξης. Η Ανάπτυξη φέρνει πρόοδο , ευημερία και αναβαθμίζει την ζωή όλων των συμπατριωτών μας».

Παράλληλα, στο πλαίσιο της συνεδρίασης έγινε παρουσίαση του σχεδιασμού για τον μηχανισμό διάγνωσης της αγοράς εργασίας στην ΠΔΕ από την εταιρεία συμβούλων EEO Group ,από τους εκπροσώπους της εταιρείας κ.κ. Ν. Θελερίτη, Α. Τσάκωνα και Β. Κώτσιο.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω έργο υποστηρίζει την αναβάθμιση της διοικητικής ικανότητας της Περιφέρειας ως προς την παρακολούθηση και την διάγνωση των αναγκών του τοπικού παραγωγικού συστήματος, με στόχο τον ορθό σχεδιασμό πολιτικών και δράσεων στην αγορά εργασίας για το ανθρώπινο δυναμικό τους άνεργους και τους εργαζόμενους. Αλλά και την πρόβλεψη των μελλοντικών αναγκών σε νέες θέσεις εργασίας, σε απαιτούμενες δεξιότητες και η αξιοποίηση αυτής της πληροφόρησης κατά το σχεδιασμό των προγραμμάτων ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης. «Ο Περιφερειακός Μηχανισμός θα ενσωματώνει εργαλεία και αναλύσεις για την πρόβλεψη, αφενός των αναγκών στο εργασιακό τοπίο, ανά επαγγελματική κατηγορία και κλάδο οικονομικής δραστηριότητας, καθώς και των προσεχών αναγκών σχετικά με τις επαγγελματικές δεξιότητες», ανέφεραν οι εκπρόσωποι της εταιρείας EEO Group .

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο διευθυντής του Αεροδρομίου Ακτίου, Νικόλαος Παύλου αλλά και πολλά μέλη του ΣΕΑΔΕ που παρακολούθησαν μέσω τηλεδιάσκεψης τη συνεδρίαση, την οποία συντόνισε ο Δημήτρης Μπαρμπούνης.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ