Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

ΕΣΠΕΑΙΤ: Στηρίζουμε την επαναλειτουργία του ΚΕΝ Μεσολογγίου – Άμεσες ενέργειες από όλους τους φορείς

- Advertisement -spot_img

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ) το τελευταίο διάστημα, παρακολουθεί μια σωρεία δημοσιευμάτων που έχουν ως θέμα την επαναλειτουργία των Κέντρων Νεοσυλλέκτων (Κ.ΕΝ) στο Στρατό Ξηράς. Συγκεκριμένα και σε ότι αφορά την περιοχή μας, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το στρατόπεδο «Σπύρου Μουστακλή» στο Μεσολόγγι δεν μπορεί να λειτουργήσει ως Κέντρο, διότι έχει χαρακτηριστεί και λειτουργεί ως ΄΄βιωματικό μουσείο΄΄.

Γνωρίζοντας πολύ καλά την σημερινή κατάσταση θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε στην κοινή γνώμη ότι αυτό δεν ευσταθεί απόλυτα. Όντως, παλαιότερα είχε ληφθεί αυτή η απόφαση, όμως μέχρι τώρα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια ώστε να πραγματοποιηθεί η εκμετάλλευση του στρατοπέδου ως ΄΄βιωματικό μουσείο΄΄ και παραμένει μέχρι και σήμερα σε μια αδρανοποιημένη κατάσταση.

Ένα στρατόπεδο που πριν την κατάργηση του ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων έδινε πολλές σημαντικές θέσεις εργασίας σε μόνιμα στελέχη που έχουν συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή, αλλά παράλληλα αποτελούσε μια πηγή οικονομικής ενίσχυσης στις επιχειρήσεις της πόλης. Επίσης και ιδιαιτέρως σημαντικό είναι ότι με την ενεργοποίηση του, θα υπάρχει πλέον το απαραίτητο στρατιωτικό προσωπικό (μόνιμοι και νεοσύλλεκτοι) έτοιμοι να βοηθήσουν τον κρατικό μηχανισμό σε κάθε φυσική καταστροφή που μπορεί να συμβεί στα όρια της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας. Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε και να τονίσουμε ότι στην τελευταία έντονη κακοκαιρία που έπληξε το Μεσολόγγι χρειάστηκε η ενίσχυση από προσωπικό που υπηρετεί στο Άκτιο και σε Μονάδες της Πάτρας.

Η ΕΣΠΕΑΙΤ βρισκόμενη συνεχώς σε επαφή με συναδέλφους και μέλη μας που υπηρετούν ή όχι στο Μεσολόγγι, γίνεται καθημερινά αποδέκτης έντονων προβληματισμών – ανησυχιών για το θέμα και αν τελικά οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα δώσουν μια θετική εξέλιξη για την πόλη του Μεσολογγίου.

Προς αυτή λοιπόν την κατεύθυνση στηρίζουμε την άμεση και ουσιαστική εκμετάλλευση του στρατοπέδου μέσω της επαναλειτουργίας του ως Κ.ΕΝ και από πλευράς μας καλούμε τους Βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας, τον Περιφερειάρχη Δ.Ε., την Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας, τον Δήμαρχο Μεσολογγίου και κάθε αρμόδιο φορέα να πράξουν ο καθείς και όλοι μαζί στην επίτευξη αυτού του στόχου, έχοντας ως γνώμονα τόσο το συμφέρον της περιοχής, όσο και την ανάγκη – επιθυμία των Αιτωλοακαρνάνων συναδέλφων μας να μπορούν να υπηρετήσουν και στον τόπο τους.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ