Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Eρώτηση της Ελληνικής Λύσης στη Βουλή με θέμα «Οδικός άξονας Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο»

- Advertisement -spot_img

Η ερώτηση που κατατέθηκε στην Ελληνική Βουλή από την Ελληνική Λύση σχετικά με το θέμα  «Οδικός άξονας Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο» .

Αναλυτικά :

ΠΡΟΣ: Τoν κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών ΘΕΜΑ: «Οδικός άξονας Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο» Κύριε Υπουργέ,

Ο διαγώνιος οδικός άξονας «Λαμία Ιτέα Αντίρριο» θα αποτελέσει ένα ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι του Ε65, το οποίο θα συνδέσει την ΠΑΘΕ με την Ιόνια Οδό. Θα προσεγγίσει τη νοτιοδυτική Ελλάδα με την Κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία και ταυτόχρονα θα μειώσει τον χρόνο της διαδρομής από Πάτρα και Αντίρριο έως τη Λαμία. Τμήμα, εξίσου σημαντικό, του αναφερόμενου οδικού άξονα είναι και η διαγώνιος οδός «Μπράλος Άμφισσα». Ο οδικός άξονας θα αποτελέσει έργο, το οποίο θα αλλάξει τις οδικές μεταφορές και μετακινήσεις στη Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο, ενδυναμώνοντας την οικονομική προοπτική των Περιφερειών, δια των οποίων θα διέρχεται, με ταυτόχρονη αναβάθμιση λιμένων Πατρών και Βόλου και προσδίδοντας νέες δυνατότητες στην τουριστική ανάπτυξη στο σύνολο των κατά μήκος ακτογραμμών του Πατραϊκού, Κορινθιακού και Μαλιακού κόλπου.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε να μας ενημερώσετε σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι δημοπρατήσεις επί του συνόλου ή των τμημάτων του διαγώνιου οδικού άξονα Λαμία Ιτέα Αντίρριο, καθώς και του τμήματος Μπράλος Άμφισσα, πότε ολοκληρώνεται το σχετικό μέρος αυτών, ποιες φάσεις έπονται των αναφερόμενων έργων και πότε θα ξεκινήσουν οι συναφείς εργασίες των μεγαλόπνοων έργων, όπως προκύπτουν από τα αναμενόμενα μελλοντικά οφέλη;

Οι ερωτώντες Βουλευτές ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ