Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Επίσκεψη Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων & Προγραμματισμού κ. Γεωργίου Μάμαλου στην Λευκάδα – Καστό – Κάλαμο

- Advertisement -spot_img

Το τριήμερο 6-8 Φεβρουαρίου 2024 ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων & Προγραμματισμού κ. Γεώργιος Μάμαλος επισκέφτηκε τη Λευκάδα στο πλαίσιο προγραμματισμένων συναντήσεων εργασίας με το Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Λευκάδας κ. Αντώνιο Δουβίτσα, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Γεώργιο Πλαγιώτη, τον Δ/ντή Δ.Τ.Ε κ. Ευάγγελο Μοσχονά και υπηρεσιακούς  παράγοντες  της Δ/νσης Τεχνικών Έργων & Προγραμματισμού της Π.Ε Λευκάδας.

Κατά τη διάρκεια της  εκεί παραμονής του, την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 , συνοδευόμενος από το Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, τον Δ/ντή Τεχνικών Έργων και υπηρεσιακούς παράγοντες , επισκέφτηκαν:

Την περιοχή όπου θα κατασκευαστεί ο κόμβος Καλιγονίου (Έργο που θα ξεκινήσει άμεσα).

Το έργο οδικής ασφάλειας (κόμβοι – νησίδες κλπ) που εκτελείται στην Νικιάνα, όπου και συνομίλησαν με τον Ανάδοχο του έργου.

Το Νυδρί, όπου η πεζοδρόμηση της πρώτης φάσης είναι στην διαδικασία ολοκλήρωσης και παράδοσης  και ενημερώθηκαν  επι τόπου για τη συνέχιση και την β’ φάση του συγκεκριμένου έργου.

Το Τουριστικό Καταφύγιο στο Νυδρί, όπου οι εργασίες εκτελούνται με εντατικούς ρυθμούς και όπως τους διαβεβαίωσε ο ανάδοχος του έργου, αυτές θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Στη συνέχεια έγινε αυτοψία σε αντιπλημμυρικά έργα επί της Επαρχιακής Οδού  Νυδρίου – Βασιλικής, όπου ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών έργων και Προγραμματισμού κ. Γεώργιος Μάμαλος, τόνισε στους υπηρεσιακούς  παράγοντες την προτεραιότητα που δίνει η Περιφερειακή Αρχή σε τέτοιου είδους παρεμβάσεις.

Κατόπιν, πήγαν στην προβλήτα του λιμανιού στην Βασιλική, έργο που κατασκεύασε η ΠΙΝ και εξυπηρετεί την πορθμειακή γραμμή και στο Τουριστικό Καταφύγιο, έργο που υλοποιεί ο Δ. Λευκάδας  και είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ. Εκεί συνομίλησαν με το Χωρικό Αντιδήμαρχο κ Γεώργιο Σολδάτο  και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Σταμάτη Αργυρό και τους τόνισαν την αναγκαιότητα για την άμεση ολοκλήρωση του έργου, διότι υπάρχει ο κίνδυνος επιστροφής των χρημάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην διαδρομή του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Βασιλική – Άγ. Νικήτας μέσω Χορτάτων και Καλαμιτσίου, είδαν τα αντιπλημμυρικά έργα που υλοποιούνται καθώς και αυτά των κατολισθήσεων.

Στο Καλαμίτσι, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να ακούσουν τους προβληματισμούς του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας κ. Φώτη Καρύδη, σχετικά με την παράκαμψη που θα γίνει στην περιοχή, ένα έργο που θα δώσει πνοή στον Επαρχιακό δρόμο Αγ. Νικήτα-Καλαμίτσι  και ήδη βρίσκεται στο στάδιο των απαλλοτριώσεων.

Ακολούθως στη διαδρομή από Αγ. Νικήτα-Πευκούλια-Τσουκαλάδες  έγινε αποτύπωση των προβλημάτων, που αφορούν τις επισκευές των βραχοπαγίδων.

Τέλος επισκέφτηκαν το Γηροκομείο Λευκάδας, ένα πολύπαθο έργο, που καθυστερούν χαρακτηριστικά οι εργασίες αναδιαμορφώσεων και αναδιαρρυθμίσεων του κτηρίου και οι διαμορφώσεις του περιβάλλοντος χώρου και ζητήθηκε αυτές να «τρέξουν» για την αποπεράτωσή του.

Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024, ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων  και Προγραμματισμού κ. Γεώργιος Μάμαλος, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Λευκάδας και κλιμάκιο όλων των ειδικοτήτων των Τεχνικών Υπηρεσιών , επισκέφτηκαν τον Καστό, όπου συναντήθηκαν με τον Αντιδήμαρχο κ. Χαράλαμπο Γιαννούτσο και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητος κ. Δημήτριο Παπουτσή.

Τον Κάλαμο όπου συναντήθηκαν με τον Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Γιαννιώτη και την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητος κ. Γιώτα Γραψοπούλου και κατόπιν το λιμάνι της Επισκοπής.

Εκεί κατέγραψαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μόνιμοι κάτοικοι, αλλά και οι τουρίστες κατά την θερινή περίοδο, που κατακλύζουν με τα σκάφη τους κυρίως αυτά τα νησιά.

Παράλληλα οι Τεχνικές Υπηρεσίες αποτύπωσαν ολοκληρωτικά τις ζημιές που δημιουργήθηκαν στα λιμάνια του Καστού, του Καλάμου και της Επισκοπής, εξαιτίας του σεισμού του 2015, ώστε αυτές να αντιμετωπισθούν άμεσα, σε πρώτη φάση με έργα ανάπλασης και καλλωπισμού. Όπως τονίστηκε, τόσο από τον Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων & Προγραμματισμού κ. Γιώργο Μάμαλο, όσο και από τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη της Π,Ε Λευκάδας κ. Αντώνιο Δουβίτσα, η σημερινή Περιφερειακή Αρχή  αντιμετωπίζει όλα τα νησιά, μικρά και μεγάλα, με πνεύμα ισότητας και ισονομίας με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων και των επισκεπτών τους.

 

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ