Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Επίσκεψη Σπήλιου Λιβανού στο Άκτιο και συνάντηση με το ΔΣ της ΕΣΠΕΑΙΤ

- Advertisement -spot_img

Την Μ. Δευτέρα, 18-04-2022, το ΔΣ της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ), πραγματοποίησε δια ζώσης συνάντηση με τον Βουλευτή ΝΔ Αιτωλοακαρνανίας και Επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας στο Κοινοβούλιο του ΝΑΤΟ κ. Σπήλιο Λιβανό. Ο Βουλευτής αποδέχθηκε άμεσα την πρόσκληση μας, στα πλαίσια και των νέων καθηκόντων του, να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην στρατιωτική Βάση του ΝΑΤΟ στο Άκτιο και βεβαίως να ενημερωθεί τόσο από την Διοίκηση της Μ.Υ. FOB AKTION, όσο και από την Ένωση μας για τα σημαντικά και χρόνια προβλήματα των μελών μας.

Στην συνάντηση παρευρέθησαν ο Πρόεδρος ΕΣΠΕΑΙΤ κ. Βασίλειος Χονδρογιάννης, ο Αντιπρόεδρος κ. Απόστολος Ζήσης, ο Γ. Γραμματέας κ. Απόστολος Λεμονιάς και κατά την διάρκεια αυτής συζητήθηκαν και αναλύθηκαν τα εξής θέματα:

1. Μονάδα Υποστήριξης FOB AKTION: Οργανική δύναμη στρατιωτικού προσωπικού και υποχρεώσεις που απορρέουν από το πλαίσιο συνεργασίας για την υποστήριξη του πολιτικού αερολιμένα. Θα υλοποιηθούν και πότε οι δεσμεύσεις του κ. ΥΕΘΑ για αναβάθμιση της στρατιωτικής βάσης;

2. Κλιμάκιο Φύλαξης Αγρινίου: Προβλήματα στη χορήγηση Κανονικής άδειας των συναδέλφων με βάση την υφιστάμενη στελέχωση.

3. Επαναλειτουργία του ΚΕΝ Μεσολογγίου: Στο πλαίσιο λήψης απόφασης για την επαναλειτουργία κάποιων ΚΕΝ, θα ήταν ωφέλιμο να συμπεριληφθεί και το Κέντρο του Μεσολογγίου, τόσο για την αναβάθμιση της Μονάδας όσο και για την τοπική κοινωνία.

4. Απαλλαγή Στρατιωτικών από το κόστος διοδίων: Η οικονομική επιβάρυνση που βιώνουν τα στελέχη για να μεταβούν στις Μονάδες που υπηρετούν σε συνδυασμό με την παρούσα ενεργειακή κρίση, δημιουργούν σημαντικά προβλήματα στις οικογένειες αυτών. Η πολιτεία οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες και να δώσει ανταποδοτικά στα στελέχη την απαλλαγή από τα διόδια, ως μια κίνηση αναγνώρισης στην πολύπλευρη προσφορά τους σε κάθε κρίση που χτυπάει την Χώρα.

Από πλευράς του ο κ. Λιβανός, πέραν της ενημέρωσης που είχε πριν από την Διοίκηση της Μονάδας, ζήτησε να ακούσει και την πλευρά των θεσμικών εκπροσώπων και δήλωσε υποστηρικτής ενός υγιούς θεσμικού οργάνου που θα εκπροσωπεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τα συμφέροντα των εν’ ενεργεία στρατιωτικών. Στα θέματα που του αναλύθηκαν, συμφώνησε για το δίκαιο αυτών, πρότεινε συγκεκριμένες ενέργειες και εξέφρασε την επιθυμία του να συνεισφέρει στην από κοινού προσπάθεια της ΕΣΠΕΑΙΤ αλλά και της ΠΟΜΕΝΣ, ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα μας. Τέλος επισήμανε ότι, ειδικά την συγκεκριμένη περίοδο με τις τρέχουσες εξελίξεις, είναι αναγκαίο όσο ποτέ η έμπρακτη στήριξη των στελεχών των Ε.Δ. και η διατήρηση στο υψηλότερο επίπεδο του αξιόμαχου του στρατεύματος.

Η όλη συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα, με ουσιώδης τοποθετήσεις από όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερο στοιχείο την επιθυμία του κ. Βουλευτού να πραγματοποιήσει επιπλέον επισκέψεις τόσο στο Άκτιο, όσο και στις λοιπές Μονάδες της Αιτωλοακαρνανίας.

Κλείνοντας, δηλώνουμε τις ευχαριστίες μας στον Βουλευτή ΝΔ Αιτωλοακαρνανίας και Επικεφαλή της Ελληνικής αντιπροσωπείας στο Κοινοβούλιο του ΝΑΤΟ κ. Σπήλιο Λιβανό για τον εποικοδομητικό διάλογο, την δήλωση στήριξης του στα προβλήματα μας και επισημαίνουμε την από κοινού επιθυμία μας για αδιάλειπτη συνεργασία.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ