Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

Εντατικοί έλεγχοι στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας εν όψει της εορταστικής περιόδου

- Advertisement -spot_img

Μετά από πρόσκληση της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρίας Σαλμά, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αγρίνιο σύσκεψη μεταξύ Υπηρεσιακών και παραγωγικών εκπροσώπων, που είχε ως αντικείμενο συζήτησης τον καλύτερο συντονισμό και τις δράσεις για την εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά εν όψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα.

Όπως αναφέρθηκε κατά την διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε, στόχος των μικτών κλιμακίων ελέγχων που έχει συστήσει η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλ/νίας και αποτελούνται από στελέχη του Τμήματος Εμπορίου Διεύθυνσης Ανάπτυξης, της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, είναι η προστασία της υγείας των καταναλωτών, η αποφυγή φαινομένων αισχροκέρδειας όπως και φαινομένων παραπλάνησης στην πώληση προϊόντων φυτικής και ζωικής προέλευσης.

Σε δήλωσή της, η Αντιπεριφερειάρχης Μαρία Σαλμά ανέφερε: «Οι περιστάσεις απαιτούν την ιδιαίτερη προσοχή και την συνέπεια όλων των συναρμοδίων φορέων. Οι Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποιούν στοχευμένους, πλήρεις και συνεχείς ελέγχους, κυρίως σε καταστήματα ειδών διατροφής. Διατηρούμε καλή συνεργασία με τους επιχειρηματικούς κλάδους στον τομέα των τροφίμων και έχουμε θετικά αποτελέσματα προς όφελος των καταναλωτών».

Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Δ/ντής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Κ. Κόλλαρης, οι Διευθύντριες Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Α. Σταμούλη και Ανάπτυξης ΠΕ Αιτωλ/νίας Ε. Καραθανάση, ο Δ/ντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Σ. Βλάχος, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Εμπορίου Αγρινίου Ν. Πανταζόπουλος καθώς και οι Πρόεδροι Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Σ. Κωστίκογλου και Κρεοπωλών Αγρινίου Β. Παπαθανάσης.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ