Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

« Ενεργοποίηση και Λειτουργία Νέων Ψηφιακών Εργαλείων του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας των επιχειρήσεων»

- Advertisement -spot_img

To Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Ανάπτυξη ηλεκτρονικής υποδομής και ψηφιακών υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας των επιχειρήσεων», διοργάνωσε την 2η Ενημερωτική Εκδήλωση του προγράμματος και στόχο την ενημέρωση των ωφελούμενων, του επιχειρηματικού κόσμου και του κοινωνικού συνόλου για τις μεθόδους ενεργοποίησης και λειτουργίας των Νέων Ψηφιακών Εργαλείων του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας των επιχειρήσεων»

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 13 Απριλίου 2022, και ώρα 18:30, στη Συνεδριακή Αίθουσα Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, Παπαστράτου 53 & Σμύρνης 1, στο Αγρίνιο. Παράλληλα έγινε προβολή Livestreaming της ημερίδας, με την τεχνική υποστήριξη της Istros Production , στις επίσημες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και του αναδόχου δημοσιότητας, με στόχο την πανελλαδική αναμετάδοση, για να μπορεί να το παρακολουθήσει ο μέγιστος αριθμός ενδιαφερόμενων στην περιοχή παρέμβασης.

Σκοπός της δράσης ήταν να παρουσιαστούν εκτενέστερα τα Νέα Ψηφιακά Εργαλεία που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια της πράξης, οι τρόποι χρήσης τους, η αξιοποίηση της δυναμικής τους με κατεύθυνση την Αναπτυξιακή διάσταση και τη δυναμική εξωστρέφεια, τα μέγιστα Κοινωνικά και Οικονομικά οφέλη που δίνατε να παράγει στο σύνολο η πράξη μετά και το τέλος του προγράμματος κατάρτισης και πιστοποίησης των ωφελούμενών.

Συντονιστής της 2ης Ενημερωτικής Εκδήλωσης ήταν o Γεώργιος Ρόμπολας, Προϊστάμενος του τμήματος Εμποροβιομηχανικών & Επαγγελματικό-βιοτεχνικών Θεμάτων του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και Υπεύθυνος της πράξης, o οποίος αφού ευχαρίστησε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την παρουσία τους, προσκάλεσε το Λάμπρο Δημητρογιάννη Αντιπεριφερειάρχη Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος να απευθύνει χαιρετισμό.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Δημητρογιάννης, ευχαρίστησε τον κ. Ρόμπολα καθώς και τον κ. Τσιχριτζή, Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας για την πρόσκληση. Αναφέρθηκε στις δυσκολίες και τις προκλήσεις, με τις οποίες έχει έρθει αντιμέτωπος ο επιχειρηματικός κόσμος την τελευταία τριετία, με πιο πρόσφατη αυτή της ενεργειακής κρίσης. Μίλησε για την ανάγκη συνεργειών και συμμαχιών προκειμένου να ανταπεξέλθει η κοινότητα των επιχειρηματιών στα νέα δεδομένα. Στάθηκε στην προσφορά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καθώς και στην μεγάλη προετοιμασία που γίνεται σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας. Αναγνώρισε την ανάγκη που προϋπήρχε για τη δημιουργία του νέου portal και των νέων ψηφιακών εργαλείων καθώς και τη δυνατότητα που έχουν πλέον οι επιχειρηματίες της περιοχής να προβάλλουν τα προϊόντα τους τόσο τοπικά όσο και περιφερειακά. Συνεχάρη του συμμετέχοντες για τη συνολική προσφορά του έργου προς όφελος των επιχειρήσεων. Εξέφρασε την επιθυμία του για δημιουργία μίας «τετραπλής έλικας» μεταξύ κοινωνίας, επιχειρήσεων, αυτοδιοίκησης και πολιτείας προκειμένου να λυθούν πολλά προβλήματα. Ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του γνωστοποιώντας την επικείμενη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με Περιφέρειες του εξωτερικού, προς ενίσχυση και όφελος των επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής.

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Νίκος Καρβελάς Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και του Τμήματος Μεταποίησης του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας. Αναφέρθηκε στην ανάγκη αξιοποίησης των σύγχρονων τεχνολογιών για την αποτελεσματική και συστηματική υποστήριξη όλων των Επιχειρήσεων – μελών του και ιδιαίτερα των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων, στα πλαίσια της Ψηφιακής Στρατηγικής. Ενώ τόνισε την δικαίωση που αισθάνεται το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και όλη η ομάδα έργου της πράξης για την στήριξη των ωφελούμενων-εργαζομένων ειδικά σε αυτή την περίοδο όπου ο Covid-19 και οι κοινωνικοπολιτικές προκλήσεις έχουν δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στην επιχειρηματικότητα και κάτ’ επέκταση και στην εργασία.

Κατόπιν, τον λόγο πήρε ο Τεχνικός Διευθυντής της Knowledge Α.Ε., η οποία είναι η ανάδοχη εταιρεία που υλοποίησε το έργο, Γεώργιος Μπισδούνης. Παρουσίασε την Ενεργοποίηση και Λειτουργία Νέων Ψηφιακών Εργαλείων του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας για τη μείωση της γραφειοκρατίας και την πλήρη ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων – μελών του Επιμελητηρίου Αιτωλοκαρνανίας. Αρχικά αναφέρθηκε στο προφίλ της ανάδοχης εταιρείας και αναφέρθηκε στο όραμα και τους στόχους της πράξης όπως προκύπτουν σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας. Εισαγωγικά μίλησε για το αντικείμενο του έργου, το οποίο είναι ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Επιμελητηρίου και η ανάπτυξη καινοτόμων ψηφιακών υπηρεσιών και στους τέσσερις άξονες των δράσεων του. Ενώ ανέλυσε και έδειξε περιηγητικά πέντε από τις ομάδες ψηφιακών εργαλείων του www.epimetol.gr.

Ενδεικτικά το περιεχόμενο των ψηφιακών εργαλείων που παρουσιάστηκαν:

 1. Για τη μείωση της γραφειοκρατίας και την πλήρη ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων – μελών του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας
  • Πλήρης διαδικτυακή εξυπηρέτηση των Επιχειρήσεων για τις συναλλαγές τους με το Επιμελητήριο (One Stop Shop)
   • Ηλεκτρονική έκδοση πιστοποιητικών / βεβαιώσεων Επιμελητηρίου
   • Ηλεκτρονικές πληρωμές συνδρομών μέσω διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ και καρτών
   • Αίτηση Προεγγραφής ή Εγγραφής Ατομικής Επιχείρησης
   • Επισκόπηση Καρτέλας Μέλους
   • Πιστοποιητικά καταγωγής και εξαγωγής
   • Κατάθεση βεβαιώσεων εκπαιδευτικών σεμιναρίων και πιστοποίησης ασφαλιστών
   • Authentication μέσω ΓΕΜΗ και Taxis (ΓΓΠΣ)
 2. Για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας των επιχειρήσεων.
  • Σύγχρονος Επιχειρηματικό Οδηγός (businessguide.epimetol.gr)
   • Ολοκληρωμένο σύστημα προβολής των επιχειρήσεων και επαγγελματιών του Νομού Αιτωλοακαρνανίας
   • Δυνατότητα εισαγωγής περιεχομένου από τις ίδιες τις επιχειρήσεις
   • Επιχειρηματική και Κοινωνική Δικτύωση (follow, αγαπημένα, ορισμών συνεργατών)
   • Γεωγραφική απεικόνιση επιχειρήσεων
   • Authentication μέσω ΓΕΜΗ και Taxis (ΓΓΠΣ)
 3. Για τη δικτύωση των επιχειρήσεων – επιχειρηματιών και την αναζήτηση συνεργατών
  • Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Συνεργασίας Επιχειρήσεων –Business Collaboration Hub (trades.epimetol.gr)
   • Προσφορές – Ζητήσεις – Συνεργασίες για προϊόντα και υπηρεσίες
   • Κατάλληλη κωδικοποίηση και matching προσφοράς – ζήτησης με ενημέρωση των επιχειρήσεων
 4. Για την καταπολέμηση της ανεργίας και την στελέχωση των επιχειρήσεων
  • Αγορά Εργασίας (career.epimetol.gr)
   • Ολοκληρωμένη εφαρμογή για την αγορά εργασίας του νομού με αυτόματη ταύτιση προσφοράς και ζήτησης.
 5. Για την εξειδικευμένη ενημέρωση και ολοκληρωμένη υποστήριξη των επιχειρήσεων σε όλο τον κύκλο ζωής τους.
  • Online Επιχειρηματική Πληροφόρηση και Συμβουλευτική (advisor.epimetol.gr)
   • Ίδρυση Επιχείρησης
   • Διοίκηση και Λειτουργία επιχείρησης
   • Ανάπτυξη της επιχείρησης
   • Χρηματοδότηση επιχείρησης
   • Εξωστρέφεια και Εξαγωγές
   • Μεταβίβαση / Διακοπή λειτουργίας
   • Φορολογιστικά / Εργασιακά / Ασφαλιστικά
  • Εφαρμογή Αποτίμησης Αξίας Επιχείρησης (businessvaluation.epimetol.gr)
   • Αποτίμηση αξίας μίας επιχείρησης
   • Προεξόφληση των Καθαρών Ταμειακών Ροών

Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης, όσοι παρακολουθούσαν είχαν την ευκαιρία να θέσουν τις ερωτήσεις τους σχετικά με τον τρόπο χρήσης των νέων ψηφιακών εργαλείων, οι οποίες απαντήθηκαν από τον Γ. Μπισδούνη, ενώ βρισκόταν στο βήμα.

Εν συνεχεία, ο Γ. Ρόμπολας ευχαρίστησε τον Τεχνικό Διευθυντή της Knowledge Α.Ε., ενώ επισήμανε την ύπαρξη του Γραφείου Ενημέρωσης που λειτουργεί στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία, απορία, ενημέρωση και υποστήριξη καθώς και τη διαθεσιμότητα των στελεχών της ανάδοχης εταιρείας που υλοποίησε το έργο, να υποστηρίξουν την κάθε επιχείρηση της περιοχής, στα πρώτα της βήματα.

Ως υπεύθυνος έργου ο Γ. Ρόμπολας αφού πρώτα δεν παρέλειψε να αναφερθεί με αριθμούς στην υψηλή δυναμική της επικοινωνιακής καμπάνιας, την οποία ανέλαβε η Istros Production, απηύθυνε έκκληση προς τους επιχειρηματίες της περιοχής να συνεργαστούν ενεργά και να αξιοποιήσουν τα νέα ψηφιακά εργαλεία, ώστε να βοηθήσουν τις προσπάθειες του Επιμελητηρίου που γίνονται προς όφελος των ίδιων και της περιοχής.

Κλείνοντας, ευχαρίστησε όσους παρευρέθηκαν και ιδιαιτέρως τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, Νικόλαο Καρβελά, Έφη Κώνστα, Κωνσταντίνο Ναστούλη καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργεια και Περιβάλλοντος Δυτικής Ελλάδας Λάμπρο Δημητρογιάννη.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ