Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Δήμος Ιωαννιτών: Φύτευση 500 δέντρων την Δευτέρα

- Advertisement -spot_img

Στη φύτευση 500 δέντρων θα προχωρήσει την ερχόμενη Δευτέρα –Ημέρα Δασοπονίας- ο Δήμος Ιωαννιτών με πρωτοβουλία του Τμήματος Πρωτογενούς Τομέα-Περιφερειακής Ανάπτυξης και Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Πρόκειται για μία δράση που εντάσσεται στην προώθηση της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την βιοποικιλότητα με ορίζοντα το 2030.

Η φύτευση των δέντρων θα γίνει σε διάφορα σημεία όπως: Πάρκο Γηροκομείου, Πάρκο Λακκωμάτων, Αθλητικό Κέντρο και Λόφος Κιάφας, Λόφος Ψιλή Γορίτσα, Παραλίμνια περιοχή, στις Δημοτικές Ενότητες του Λεκανοπεδίου (Κατσικά, Κουτσελιού, Λογγάδων, Βασιλικής, Μπάφρας, Δροσοχωρίου, Ηλιόκαλης, Πλατανιάς), στο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ζωσιμαίας Σχολής και στο Γενικό Λύκειο Ανατολής.

Στην υλοποίηση της δράσης αυτής συμμετέχουν φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οργανισμοί, ΜΚΟ, σχολεία, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι.

(Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης –Europe Direct– Ηπείρου, ΠΕΔΙΕΚ – ΠΕΚΕΣ Ηπείρου -Συντονιστής Εκπαίδευσης για την Αειφορία, Δασαρχείο, Paguristas, Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου, Σώμα Προσκόπων του Ν. Ιωαννίνων, ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΩΝ Ηπείρου, ΠΕΕΚΠΕ Ηπείρου, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Κέντρο για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕ.Π.Ε.Α.) Πραμάντων, ΑΣΕΑ Ιωαννίνων, TakeAction, Δίκτυο Σχολείων “Ενεργώ ως Πολίτης & Νοιάζομαι και Δρω”, Δασικός Συνεταιρισμός Πωγωνίου, Αθλητικός Σύλλογος Κατσικά, Τοπικές Κοινότητες Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων και Λέσχη LIONS Ιωαννίνων “ΣΕΛΛΟΙ”.

Επίσης μαθητικές ομάδες και υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί από τις ακόλουθες σχολικές μονάδες : Νηπιαγωγείο Γορίτσας, ΔΣ Κατσικά, ΔΣ Κουτσελιού, ΔΣ Λογγάδων, ΔΣ Μπάφρας – Νεοκαισάρειας, ΔΣ Δροσοχωρίου, 4ο, 19ο, 20ο και 26ο ΔΣ Ιωαννίνων, Γυμνάσιο Κουτσελιού, Γυμνάσιο Λογγάδων, 10ο και 11ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, 9ο ΓΕΛ, Πρότυπο Λύκειο Ζωσιμαίας, Λύκειο Ανατολής και τα Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων.

H δωρεάν διάθεση των 500 δένδρων για την φύτευση της επόμενης Δευτέρας (21 Μαρτίου 2022), έγινε από το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο του «Μνημονίου Συνεργασίας» και συμμετοχής του Δήμου Ιωαννιτών στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για την διεθνή πρωτοβουλία φύτευσης δένδρων “75UN-75 Trees UNAI SDG7” και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Περισσότερες πληροφορίες: Τμήμα Πρωτογενούς Τομέα – Περιφερειακής Ανάπτυξης & Προστασίας Περιβάλλοντος – λίμνης Παμβώτιδας τηλ. : 2651 361 801.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ