Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Δήμος Ιωαννιτών: Εγκρίθηκε η δημοπράτηση των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του εργοταξίου

- Advertisement -spot_img

Στην έγκριση της μελέτης, κατασκευής και των όρων δημοπράτησης των κτιριακών εγκαταστάσεων και των υποδομών για την μεταστέγαση της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου προχώρησε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή.

Πρόκειται για ένα έργο μείζονος σημασίας και μεγάλης περιβαλλοντικής αξίας, το οποίο δρομολογείται μετά από πολλά χρόνια συζητήσεων.

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής το έργο αποτελεί εμβληματική παρέμβαση με σημαντική κοινωνική, οικονομική, διοικητική και περιβαλλοντική ωφέλεια για την τοπική κοινωνία. Γίνεται δε πραγματικότητα χάρη στη συνεργασία που υπήρξε με όλες τις παρατάξεις κατά το προηγούμενο διάστημα και την κοινή στάση για την επίλυση ενός σοβαρού προβλήματος του Δήμου.

Σήμερα οι εγκαταστάσεις του εργοταξίου γειτνιάζουν με το ευαίσθητο οικοσύστημα της λίμνης. Πέραν αυτού παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα και δεν πληρούν τα κριτήρια που αφορούν στην προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος.

Το έργο, με προϋπολογισμό 1,5 εκατομμύρια ευρώ, αφορά στη μελέτη και κατασκευή σύγχρονων κτιριακών υποδομών και λοιπών εγκαταστάσεων όπου θα μεταστεγαστούν τα ακόλουθα τμήματα του Δήμου Ιωαννιτών:

Τμήμα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης

Τμήμα Συντηρήσεων Έργων και Πολιτικής Προστασίας

Τμήμα Διαχείρισης και Συντήρησης Οχημάτων

Τμήμα Πρασίνου και Κοιμητηρίων

Η θέση για την μεταφορά των εγκαταστάσεων του εργοταξίου, τοποθετείται στο αγροτεμάχιο 159β της Οριστικής Διανομής Ανατολής (έτους 1930), το οποίο – λόγω έργων του Αναδασμού Νεοχωρόπουλου,- κατατμήθηκε σε τρία αυτοτελή τμήματα.

Η προτεινόμενη θέση των νέων εγκαταστάσεων του εργοταξίου βρίσκεται στο κέντρο του λεκανοπεδίου, με αποτέλεσμα να είναι περισσότερο προσβάσιμο στους δημότες, που συχνά καλούνται να μεταβούν επιτόπου για την επίλυση υποθέσεων τους. Το γεγονός αυτό ενισχύεται σημαντικά με την ύπαρξη σημαντικών οδικών αξόνων (οδός Νιάρχου, Περιφερειακή Οδός κλπ) που αναπτύσσονται στην περιοχή.

Η άμεση ωφέλεια του Δήμου είναι η απαλοιφή του μισθώματος που καταβάλλεται στο Δημόσιο για τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις του εργοταξίου.

Για την υλοποίηση του έργου θα εκπονηθούν οι ακόλουθες μελέτες:

ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ

ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ (Μ.Ε.Α.)

ΜΕΛΕΤΗ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

ΣΥΝΤΑΞΗ ΦΑΚΕΛΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ

Αφού ληφθούν όλες οι απαιτούμενες άδειες για την υλοποίηση των εργασιών, ο ανάδοχος του έργου θα συντάξει και θα υποβάλει στην υπηρεσία προς έγκριση την μελέτη εφαρμογής η οποία αποτελεί συμβατικό στοιχείο της εργολαβίας.

Οι δράσεις που αναπτύσσονται στην συνέχεια σχεδιάστηκαν ώστε να ικανοποιούν τις ανάγκες της Δ/νσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Συντήρησης Έργων και Πρασίνου του Δήμου Ιωαννιτών, σύμφωνα με το εγκεκριμένο κτιριολογικό πρόγραμμα.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ