Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2023

Δήμος Αγρινίου: Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο με θέμα τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2022

- Advertisement -spot_img

Παρουσία προέδρων Κοινοτήτων πραγματοποιήθηκε η 2η Ειδική συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγρινίου, με θέμα τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2022.

Στη συνεδρίαση που έγινε στο «ΑΝΕΣΙΣ» συμμετείχαν από τον συνδυασμό «Αγρίνιο Μπορείς» η κ. Χριστίνα Σταρακά και ο κ. Νίκος Θεοδωρόπουλος, ο Δ.Π.Υ Αγρινίου Ευστράτιος Πετράκης, από την Αστ. Διεύθυνση Ακαρνανίας ο Δ. Λαμπράκης, ο Π. Χριστόπουλος αν. Δ/της Αιτωλικού, εκπρόσωπος του Δασαρχείου, ΕΚΑΒ, ΔΕΥΑΑ, ο πρ. του Περ. Τμήματος ΕΕΣ και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Αγρινίου.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου επανέλαβε τη σημασία του έγκαιρου συντονισμού αλλά και την ανάγκη καθαρισμού των οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων σε όλο το εύρος του Δήμου Αγρινίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι όλοι οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, οι οποίοι βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από οικισμούς, πρέπει να προβούν σε αποψίλωση και απομάκρυνση τυχόν εύφλεκτων υλικών και σκουπιδιών για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς κατά την αντιπυρική περίοδο η οποία καθορίζεται από την 1η Μαΐου μέχρι την 31η Οκτωβρίου.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα επιβάλλεται σημαντικό χρηματικό πρόστιμο στους ιδιοκτήτες και παράλληλη υποβολή μήνυσης για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

Η κ. Σταρακά ζήτησε την ανάληψη πρωτοβουλιών στα περιαστικά δάση επισημαίνοντας την αξία συνδυασμού της πρόληψης με την πολιτική προστασία ενώ ο κ. Πετράκης αναφέρθηκε στα μέτρα που πρέπει να λάβουν οι πρόεδροι των κοινοτήτων ώστε να υπάρχει άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων κατά την θερινή περίοδο.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ