Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024

Δημήτρης Τραπεζιώτης: Κάποιοι άλλοι νοιάστηκαν για το 7ο Γυμνάσιο Αγρινίου

- Advertisement -spot_img

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 19
Για λόγους Δικαιοσύνης ….
Κάποιοι άλλοι νοιάστηκαν για το 7ο Γυμνάσιο Αγρινίου
Του Δημήτρη ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗ

Κάθε φορά που προστίθεται ένα νέο σχολικό κτίριο στην πόλη μας, είναι ημέρα γιορτής και αισιοδοξίας για το μέλλον.

Στις 23/5/2022 ο Δήμαρχος Αγρινίου, κος Γεώργιος Παπαναστασίου, τοποθετώντας τον εθιμοτυπικό «θεμέλιο λίθο» για την ανέγερση του κτιρίου που θα στεγάσει το 7ο Γυμνάσιο Αγρινίου, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «…Θεμελιώνουμε ένα σύγχρονο σχολείο και βάζουμε τον θεμέλιο λίθο για τη νέα εποχή του 7ου Γυμνάσιου Αγρινίου.. Όταν ολοκληρωθεί το έργο θα μπορούν να χαρούν, μαζί με τους καθηγητές, τη μάθηση, τις δραστηριότητες, τις αθλοπαιδιές. ….»

Όμως για λόγους δικαιοσύνης κυρίως προτρέπουμε τον Δήμαρχο Αγρινίου να θυμηθεί καλύτερα και κινούμενος στο πλαίσιο του πολιτικού fair play να αναγνωρίσει ότι τον σχεδιασμό για τη νέα θέση του 7ου Γυμνασίου, τη δέσμευση του οικοπέδου και τη μελέτη την έκανε η Δημοτική Αρχή επί Δημαρχίας Παύλου Μοσχολιού το 2012. Η αλήθεια είναι ότι η Δημοτική Αρχή Παπαναστασίου παρέλαβε μια ώριμη μελέτη για ανέγερση σχολικού κτιρίου στην αρχή της 1ης θητείας της το 2014 και ξεκινάει το έργο το 2022, στο τελείωμα της 2ης θητείας της.

Στην πραγματικότητα, ο κ. Παπαναστασίου, μέσω έντεχνης παραπληροφόρησης, προσπαθεί να υπερκαλύψει το γεγονός ότι είναι ο μοναδικός Δήμαρχος της σύγχρονης Ιστορίας της πόλης που ενώ έχει ολοκληρώσει δύο δημοτικές θητείες, δε θα έχει σχεδιάσει και μελετήσει ούτε μία σχολική μονάδα.

Ο ουσιαστικός θεμέλιος λίθος κάθε έργου είναι η εκπόνηση και ωρίμανση των μελετών. Σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις οι πρωτεργάτες πρέπει να είναι καλεσμένοι και παρόντες, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν το επέτρεψε η πολιτική μικροψυχία της συντηρητικής Δημοτικής Αρχής Παπαναστασίου.

Στο τέλος της 2ης θητείας του κ. Παπαναστασίου, η οποία θα είναι και η τελευταία, αναγνωρίζουμε την ανάγκη να επιδείξει ουσιαστικό έργο, γιατί με πλάκες πεζοδρομίου και τσιμεντοπλημμύρες ουδείς δημότης πείθεται ότι τα τελευταία χρόνια το Αγρίνιο έγινε «Τόπος να ζεις». Κι εμείς θα είμαστε εδώ να το υπενθυμίζουμε…

Δημήτρης ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ

Δικηγόρος, π. Δήμαρχος Θεστιέων

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ