Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Χελιδονίσματα 2024 στο Αγρίνιο

- Advertisement -spot_img

Ο μουσικοσυνθέτης- εκπαιδευτικός Χρήστος Χατζόπουλος από την Κομοτηνή, σε συνεργασία με τον Π. Σ. Αγρινίου ” ο Ζορμπάς” και το 2ο γυμνάσιο Αγρινίου ” ΚΟΣΜΑΣ ο ΑΙΤΩΛΟΣ” , σας προσκαλούν σε μια εκδήλωση για την άνοιξη, τη Δευτέρα 22 Απριλίου στις 18.00 στον προαύλιο χώρο του 2ου γυμνασίου (πλησίον Jumbo) μαζί με σχολεία του Αγρινίου (και όχι μόνο).

Με την συμμετοχή του 2ου δημοτικού σχολείου Αγρινίου, του 5ου δημοτικού σχολείου Αγρινίου, του δημοτικού σχολείου Φυτειών, του 1ου δημοτικού σχολείου Αγίου Κωνσταντίνου, του 2ου γυμνασίου Αγρινίου “ΚΟΣΜΑΣ ο ΑΙΤΩΛΟΣ, τον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Φυτειών ” το Ακαρνανικό Φως” και τον Π. Σ. Αγρινίου ” ο ΖΟΡΜΠΑΣ”, θα αναβιώσουμε τα σύγχρονα χελιδονίσματα.

Παιδικά ποιήματα του Βιζυηνού (που μιλούν για την άνοιξη) μελοποιήθηκαν από τον κύριο Χατζόπουλο και έγιναν παραδοσιακοί χοροί και θα προσφερθούν στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους ώστε να δοθεί μια ακόμα επιλογή στους νέους να έρθουν κοντά στη φύση και τα έθιμα μας.

Κατά την εκδήλωση θα κάνουμε μια μικρή πορεία 5-10 λεπτών περπατώντας προς το κέντρο του Αγρινίου (μετά από συνεννόηση με την τροχαία Αγρινίου να έχει κλείσει για λίγο ο δρόμος) τραγουδώντας το τραγούδι της άνοιξης: τα χελιδονίσματα και με τις ζωγραφιές και τα θετικά μηνύματα των παιδιών που θα έχουν φτιάξει σε χαρτόνια κτλ και θα επιστρέψουμε στο 2ο γυμνάσιο για την ολοκλήρωση της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους και εκτός των συγκεκριμένων σχολείων που θα συμμετάσχουν ενεργά στην εκδήλωση. Γονείς και μη σας περιμένουμε να υποδεχτούμε την άνοιξη όπως και οι αρχαίοι κ τόσες γενιές πίσω.

Θα συμμετάσχουν οι μουσικοί:
Χρήστος Χατζόπουλος, Σοφία Χατζοπούλου, Βαγγέλης Μήτσουρας και Βενιαμίν Γερνάς.

Τέλος, κάθε σχολείο στις κατασκευές που θα έχετε φτιάξει, αν μπορεί να αναγράφει ποιο σχολείο είναι στη μεγαλύτερη κατασκευή που θα έχει φτιάξει. Σαν τη ταμπέλα του σχολείου στις παρελάσεις. Από χαρτόνι απλό είναι το ιδανικό όπως έχει φτιαχτεί και σε άλλες αντίστοιχες εκδηλώσεις χελιδονισμάτων ανά την Ελλάδα.

Σας περιμένουμε όλους!

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ