Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Αρνητική η απάντηση Λιβάνιου στη διχοτόμηση της Αιτωλοακαρνανίας

- Advertisement -spot_img

Αρνητική και σύντομη ήταν η απάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου στη διχοτόμηση της Αιτωλοακαρνανίας.

Σχετική ερώτηση είχε κάνει ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής της «Ελληνικής Λύσης» Στυλιανός Φωτόπουλος σημειώνοντας πως «με τον καιρό η εσωστρέφεια της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου επέφερε τη συγκέντρωση όλων των Υπηρεσιών της Π.Ε. σε αυτήν, με συνέπεια πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας, προκειμένου να εξυπηρετούνται να είναι αναγκασμένοι να διανύσουν δεκάδες χιλιόμετρα έως το Μεσολόγγι – κυρίως από τις βορειότερές της περιοχές»..

Η απάντηση δεν άργησε και ήταν σύντομη. Ειδικότερα ο υφυπουργός αναφέρει: «Σε απάντηση της ανωτέρω Ερώτησης, σας γνωρίζουμε ότι η απάντηση είναι αρνητική».

Η ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης:

Του: Φωτόπουλου Στυλιανού, Βουλευτή Α’ Ανατολικής Αττικής

ΠΡΟΣ: Την κ. Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: «Διχοτόμηση Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας»

Κυρία Υπουργέ,

Προ διετίας, μια πρωτοβουλία πολιτών, κυρίως από το Αγρίνιο, είχε εκκινήσει διάλογο με δυνητική πρόταση τη διχοτόμηση της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (1η σε έκταση στη χώρα) για λόγους βελτιωμένης χρηστής δημόσιας διοίκησης έναντι των πολιτών της και καλύτερης εξυπηρέτησης αυτών στις δημόσιες υπηρεσίες.

Με τον καιρό η εσωστρέφεια της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου επέφερε τη συγκέντρωση όλων των Υπηρεσιών της Π.Ε. σε αυτήν, με συνέπεια πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας, προκειμένου να εξυπηρετούνται να είναι αναγκασμένοι να διανύσουν δεκάδες χιλιόμετρα έως το Μεσολόγγι – κυρίως από τις βορειότερές της περιοχές.

Η πρόταση της εν λόγω πρωτοβουλίας επικεντρωνόταν στον διαχωρισμό της νυν Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στις Π.Ε. Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Η μεν πρώτη [έκταση 2.372,41 χλμ2 και πληθυσμό 82.195 κατοίκους (απογραφή 2011)] θα είχε έδρα της την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και θα περιλάμβανε τους Δήμους Μεσολογγίου, Ναυπακτίας, Θερμού και Ξηρομέρου. Η δε δεύτερη [έκταση 3.001,4 χλμ2 και πληθυσμό 128.706 (απογραφή 2011)] θα είχε έδρα το Αγρίνιο και θα περιλάμβανε τους Δήμους Αγρινίου, Αμφιλοχίας και Ακτίου-Βόνιτσας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

Προτίθεστε όπως διερευνήσετε το προταθέν αίτημα μεγάλος μέρους των κατοίκων της Αιτωλοακαρνανίας σχετικά με τη διχοτόμηση της ομωνύμου Περιφερειακής Ενότητας – κατά τα αναφερόμενα και προτεινόμενα – στις Π.Ε. Αιτωλίας και Ακαρνανίας και να προβείτε στις ανάλογες ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή, ώστε να βελτιωθεί η Δημόσια Διοίκηση (ευελιξία οργανωτικών της δομών, αποκέντρωση αρμοδιοτήτων της, ενίσχυση τοπικής αυτοδιοίκησης κλπ.) και κατ’ επέκταση η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών της – στο πλαίσιο της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης – στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Αιτωλίας και Ακαρνανίας;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ