Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Απόψε η διάλεξη αστρονομίας στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

- Advertisement -spot_img

Απόψε Σαββάτο 16/12 και ώρα 6:30μ.μ. στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνεται διάλεξη αστρονομίας με τίτλο: «Η Αστρονομία συνομιλεί με τις Μούσες».

Ομιλήτρια: Δρ. Φιόρη Μεταλληνού – Αστροφυσικός.

Λίγα λόγια για τη διάλεξη:

Οι Μούσες στην αρχαία ελληνική μυθολογία είναι εννέα αρχαίες θεότητες με ηγέτη τον Απόλλωνα. Αρχικά οι θεότητες αυτές ήταν νύμφες του βουνού και των νερών. Τα ονόματα τους είναι: Κλειώ, Ευτέρπη, Θάλεια, Μελπομένη, Τερψιχόρη, Ερατώ, Πολυμνία, Ουρανία, Καλλιόπη. Αντανακλώντας την προϊστορική περίοδο ακμής τους, οι εννέα μούσες παρέμειναν συνδεδεμένες με τα παραδοσιακά αντικείμενά τους. Καθώς οι τέχνες και οι επιστήμες εξελίχθηκαν μέσα στους αιώνες, οι μούσες έγιναν μάλλον εμβληματικές της γενικής ικανότητας του ανθρώπου να μελετήσει και να ερευνήσει.

Λίγα λόγια για την ομιλήτρια: 

Η Δρ. Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού, έλαβε Πτυχίο Φυσικής και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Φυσική Ατμόσφαιρας και Περιβάλλοντος από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, στην Θεσσαλονίκη. Στην Διδακτορική Διατριβή της ασχολήθηκε με την «Ανάπτυξη και Εξασθένηση Μαγνητικών Καταιγίδων στο Γεωδιάστημα» . Μετά το πέρας της διδακτορικής της διατριβής εργάστηκε ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο ΙΑΑΔΕΤ.

Τα ερευνητικό της υπόβαθρο αφορά στην προσομοίωση επιτάχυνσης φορτισμένων σωματιδίων στην γήινη μαγνητόσφαιρα κατά τη διάρκεια μαγνητικών καταιγίδων. Έχει λάβει πτυχίο μονωδίας. Είναι υπεύθυνη για δράσεις διάχυσης της επιστήμης στο ΙΑΑΔΕΤ. Δίνει διαλέξεις και αρθογραφεί με σκοπό την δημόσια κατανόηση της αστρονομίας και διαστημικής φυσικής προς τους μαθητές και το ευρύ κοινό. Οργανώνει και συμμετέχει σε βραδιές που συνδυάζουν την μουσική με την ποίηση και την αστρονομία.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ