Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

Food Pass: Έρχεται από το νέο έτος

- Advertisement -spot_img

Από το νέο έτος και συγκεκριμένα από τον Φεβρουάριο έρχεται το Food Pass, το νέο μέτρο έναντι στην ακρίβεια που πλήττει τα νοικοκυριά.

Πρόκειται για ένα βοήθημα που θα διαρκέσει έξι μήνες (έως τον Ιούλιο) και θα ενισχύει τις αγορές των νοικοκυριών, που πληρούν τα κριτήρια ένταξης, σε σούπερ μάρκετ και άλλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων -όπως φούρνοι, μίνι μάρκετ, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία και γαλακτοπωλεία.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει η σχετική ρύθμιση για το επίδομα του food pass θα κατατεθεί στην Βουλή άμεσα και θα ψηφιστεί πριν από τα Χριστούγεννα, πιθανότητα την Τετάρτη.

Υπογραμμίζεται πως τα ποσά της επιστροφής θα μπαίνουν στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα, όμως, αν κάποιος δηλώσει λογαριασμό τραπέζης, τότε θα λάβει την ενίσχυση στο τρίμηνο και στο 80% του ύψους.

Βάσει των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων που τίθενται οι δυνητικοί ωφελούμενοι, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, περιλαμβάνουν περί τα 3,2 εκατομμύρια νοικοκυριά (εκ των 4,1 εκατομμυρίων νοικοκυριών), με περίπου 8,5 εκατομμύρια μέλη.

photo: dikaiologitika.gr

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ