Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024

Αντίστροφη μέτρηση για το Acheloos Run 2022

- Advertisement -spot_img

21,1 km, 5 km, 1km μαθητών δημοτικού και Γυμνασίου, 6 km δυναμικό βάδισμα

Ο Αγώνας Δρόμου Acheloos Run 2022 επιστρέφει δίπλα στον Αχελώο για τέταρτη φορά το Σάββατο και την Κυριακή 28-29 Μαΐου 2022 στο Νεοχώρι Μεσολογγίου.

Ο αγώνας δρόμου διεξάγεται υπό την εποπτεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου και τον Αθλητικό Σύλλογο Oiniades Running Team και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού – Αθλητισμού.

Η φετινή διοργάνωση αναβαθμίζεται και εμπλουτίζεται με αρκετές παράλληλες δραστηριότητες. Στο νέο σχέδιο δράσης με την ονομασία “Acheloos Project”, θα ενσωματωθούν οι αγώνες του 1 km για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου, αγώνας 5 km, δυναμικό βάδισμα 6 km και για πρώτη φορά αγώνας Ημιμαραθωνίου (21.1km).

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά η διοργάνωση του 1ου Αθλητικού Gala Αχελώου. Στην εκδήλωση θα βραβευθούν οι σημαντικότερες αθλητικές προσπάθειες που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια. H δράση έχει στόχο την εξωστρέφεια και την οργάνωση των πρώτων βημάτων του εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή με έμφαση στον αθλητικό τουρισμό.

Tην Κυριακή 29 Μαΐου 2022 και ώρα 8:10 π.μ. θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου 21.1 km με αφετηρία το Νεοχώρι και τερματισμό την παραλία του Λούρου. Η διαδρομή θα κατευθυνθεί από το Νεοχώρι προς την Κατοχή, ένα μικρό χωριό χτισμένο σε ένα μικρό λόφο δίπλα από τα ήρεμα νερά του Αχελώου. Στη συνέχεια, θα διασχίσει μια απόλυτα επίπεδη διαδρομή περνώντας ανάμεσα από μια περιβαλλοντικά ευαίσθητη περιοχή φημισμένη για την ορνιθοπανίδα της, μέρος της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, για να καταλήξει στην παραλία του Λούρου, μια τεράστια παραλία 17km. Οι δρομείς θα τερματίσουν στην παραλία του Λούρου με ένα finish line party με εδέσματα από τοπικούς παραγωγούς και μουσικές από τον κορυφαίο μουσικό παραγωγό και DJ Thodoris Triantafillou.

Περισσότερες πληροφορίες: www.acheloosrun.gr

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ