Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Ανδρέας Κτενάς: «Στηρίζουμε με 6.500 ευρώ το Χωριάτικο Γάμο και το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Καρυά»

- Advertisement -spot_img

Τη συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας στη συνδιοργάνωση και την οικονομική υποστήριξη της «Αναπαράστασης Χωριάτικου Γάμου» και του «Παιδικού & Νεανικού Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών», που θα διεξαχθούν στην Καρυά Λευκάδας φέτος το καλοκαίρι, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, κατά τη σημερινή (9/4/2022) συνεδρίασή του.

«Η αναπαράσταση του ξακουστού Χωριάτικου Γάμου της Καρυάς, που προσελκύει πλήθος επισκεπτών στην Ορεινή Λευκάδα, όπως και το Παιδικό & Νεανικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, μετά από καιρό, θα πάρουν σάρκα και οστά. Η Π.Ε. Λευκάδας συμμετέχει ως συνδιοργανωτής, με γενναία οικονομική υποστήριξη αυτών των σπουδαίων εκδηλώσεων του Απόλλωνα Καρυάς, έναν από τους γνήσιους εκφραστές του πολιτισμού της Ορεινής Λευκάδας.

Αποτελεί στρατηγική επιλογή μας η υποστήριξη πρωτοβουλιών, που προάγουν την παράδοση και τον πολιτισμό του τόπου μας, που προβάλλουν και δημιουργούν συνθήκες εξωστρέφειας για τη Λευκάδα μας» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Συγκεκριμένα, το Σώμα κάνοντας αποδεκτή την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού & Πολιτισμού, Αλέξανδρου Αλεξάκη, σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Ανδρέα Κτενά, ενέκρινε τη συμμετοχή της Π.Ε. Λευκάδας στη συνδιοργάνωση των εκδηλώσεων και την οικονομική ενίσχυση αυτών ως εξής:

  • Αναπαράσταση Χωριάτικου Γάμου (30 Ιουλίου & 1 Αυγούστου 2022) έως του συνολικού ποσού των 4.000 ευρώ.
  • 13ο Παιδικό & Νεανικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Καρυάς (1 &2 Ιουλίου 2022) έως του συνολικού ποσού των 2.500 ευρώ.
- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ