Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ανδρέας Κτενάς: «Ένα ακόμα ουσιαστικό βήμα για την Παράκαμψη Καλαμιτσίου»

- Advertisement -spot_img

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για δημοσιοποίηση, διαβούλευση και γνωμοδότηση διαβίβασε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας – Ιονίου τον φάκελο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Αποκατάσταση Δρόμου Αγίου Νικήτα-Καλαμίτσι από περιοχή κατολίσθησης έως τη διασταύρωση προς Εξάνθεια και Χορτάτα» (Παράκαμψη Καλαμιτσίου), συνολικού προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ. Παράλληλα καλεί το ενδιαφερόμενο κοινό να λάβει γνώση και να εκφράσει τις απόψεις του, αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο, την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, την Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης και το Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας να εκφράσουν την γνώμη τους.

«Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας και την εκφρασμένη πολιτική μας βούληση να γίνει το πολυσύνθετο έργο της Παράκαμψης του Καλαμιτσίου, προσπερνάμε τις αντιξοότητες και ενάντια στις μικροπολιτικές σκοπιμότητες – που δεν μας αφορούν – με επιμονή, υπομονή και υπευθυνότητα εργαζόμαστε μεθοδικά και φέρνουμε αποτελέσματα. Αναμφισβήτητα, η έναρξη της διαβούλευσης είναι ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα, που προστίθεται σε όσα έχουμε πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα.

Αφού επικαιροποιήσαμε την Τεχνική Μελέτη του έργου, στη συνέχεια εκπονήσαμε από το μηδέν τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και την υποβάλλαμε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για αδειοδότηση. Μέσα στις 200 και πλέον σελίδες της μελέτης τεκμηριώσαμε την περιβαλλοντική διάσταση της παρέμβασης, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο προστιθέμενη αξία σε ολόκληρο το έργο. Διαπιστώθηκε η πληρότητα της μελέτης από την Αρμόδια Περιβαλλοντική Αρχή και πλέον τίθεται σε ευρεία διαβούλευση.

Η διαβούλευση είναι μια βαθιά δημοκρατική διαδικασία όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να διατυπώσει εγγράφως τις απόψεις του και να αναλάβει την ευθύνη της θέσης του» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Το σχετικό τεύχος Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων είναι αναρτημένο στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο (https://eprm.ypen.gr) με την ΠΕΤ 2110632029.

Η συλλογή των γνωμοδοτήσεων από τους αρμόδιους δημόσιους φορείς και υπηρεσίες, καθώς και η κατάθεση των απόψεων του κοινού στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης, θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαΐου 2022, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ΚYA Οικ. 1649/45/2014 «Εξειδίκευση των διαδικασιών γνωμοδοτήσεων και τρόπου ενημέρωσης του κοινού και συμμετοχής του ενδιαφερόμενου κοινού στη δημόσια διαβούλευση κατά την περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων της Κατηγορίας Α΄ της …» (ΦΕΚ 45/Β/2014).

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας, ενώ Αρμόδια Περιβαλλοντική Αρχή είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας – Ιονίου.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ