Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

4ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Αιτωλοακαρνανίας – Παρασκευή έως Κυριακή, 20-21-22 Μαΐου 2022 στο «Κτήμα Πιθάρι»

- Advertisement -spot_img

Το 4ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Αιτωλοακαρνανίας που θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή έως την Κυριακή, 20-21-22 Μαΐου 2022 στη Λίμνη Τριχωνίδα στο «Κτήμα Πιθάρι» με την συνδιοργάνωση των Οργανισμών της Αυτοδιοίκησης:
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας, Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, Ένωση Περιφερειών Ελλάδας τους Δήμους Αγρινίου, Αμφιλοχίας, Ακτίου-Βόνιτσας, Ι.Π. Μεσολογγίου, Θέρμου, Ναυπακτίας και Ξηρομέρου,
όλων των παραγωγικών και επιστημονικών φορέων του Νομού: Αγροτικό Συνεταιρισμό «Ένωση» Αγρινίου, Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, Τεχνικό Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, και την Ένωση Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων,
με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Κεντρικής Εξουσίας: Υπουργοί – Υφυπουργοί – Γενικοί Γραμματείς, Εκπροσώπους Κομμάτων, Επιστημόνων, Επιχειρηματιών και τελεί υπό την Αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών και της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Οι φετινοί κύριοι άξονες του συνεδρίου είναι: η 4η Βιομηχανική Επανάσταση, Περιβάλλον – Ανακύκλωση – Αθλητισμός – Υγεία καθώς και θεματική ενότητα για τη Λίμνη Τριχωνίδα.
Το συνέδριο διοργανώνεται από το ALMA ANAPTIXIS που αποτελείται από τους ομίλους μέσων ενημέρωσης και επικοινωνίας «ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ Α.Ε.» & «Αγρίνιο 365 Ι.Κ.Ε.».
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο φετινό συνέδριο θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος σε ένα εμβληματικό, φυσικό, συγκριτικό πλεονέκτημα για την περιοχή, την Αιτωλοακαρνανία αυτό της Λίμνης Τριχωνίδας.
Η διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου, εκτός των άλλων επιχειρεί να εξυπηρετήσει έναν απτό και ουσιώδη σκοπό: την συμμετοχή όλων των δυνάμεων στην κατεύθυνση συγκρότησης ενός βιώσιμου σχεδίου ανάπτυξης.
Η εμπεριστατωμένη διερεύνηση των παραγωγικών δυνατοτήτων κάθε περιοχής προκειμένου να τεθούν ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι για την αναπτυξιακή προοπτική της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας καθιστά το 4ο Αναπτυξιακό Συνέδριο γεγονός, βαρύνουσας σημασίας.
Με το φετινό συνέδριο, το 4ο κατά σειρά, κατοχυρώνουμε ένα νέο θεσμό διαλόγου ενισχύουμε τους διαύλους επικοινωνίας:
– Επιχειρείται ο διάλογος και η επαφή όσων σχεδιάζουν και εφαρμόζουν πολιτικές που ενδιαφέρουν άμεσα την περιφέρεια.
– Αναδεικνύονται τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αιτωλοακαρνανίας και προωθούνται ενέργειες που θα έχουν παραγωγικό και μετρήσιμο αποτέλεσμα.
– Παράλληλα διαμορφώνονται συνεργασίες και κοινές πρωτοβουλίες για την προαγωγή της επιχειρηματικότητας με συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, την διαμόρφωση νέων πολιτικών και την προώθηση πρωτοβουλιών.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΗ
ΠΑΡΚΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
Την Κυριακή, 22 Μαΐου 2022 και στο πλαίσιο του 4ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Αιτωλοακαρνανίας στον χώρο του Συνεδρίου (Λίμνη Τριχωνίδα, «Κτήμα Πιθάρι») θα λειτουργήσει από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης το ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ της Ανακύκλωσης Συσκευασιών που θα ψυχαγωγήσει και θα εκπαιδεύσει τους μικρούς φίλους του Μπλε Κάδου και μέσα από τα διασκεδαστικά και διαδραστικά παιχνίδια θα μεταδοθεί το μήνυμα ανακύκλωσης συσκευασιών σε μικρούς και μεγάλους.
Το πάρκο ανακύκλωσης θα λειτουργήσει από τις 10:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ