Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2023

Θάνος Μωραΐτης: «Τα golden boys της κυβέρνησης Μητσοτάκη κλείνουν το υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Αμφιλοχία»

- Advertisement -spot_img

Σε δήλωση προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης για την απόφαση της διοίκησης της ΔΕΗ να προχωρήσει στο κλείσιμο του υποκαταστήματος Αμφιλοχίας

Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Θάνος Μωραΐτης την απόφαση της διοίκησης της ΔΕΗ να κλείσει το υποκατάστημα της Αμφιλοχίας καθώς, όπως αναφέρει «υποβαθμίζει την περιοχή εν μέσω ενεργειακής κρίσης και την οδηγεί στην ερημοποίηση».

Ο κ. Μωραΐτης τονίζει ότι το υποκατάστημα Αμφιλοχίας εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες της ευρύτερης περιοχής καθώς και τους κατοίκους του ορεινού Βάλτου και του Ξηρομέρου. Ωστόσο τα golden boys της κυβέρνησης Μητσοτάκη αδιαφορούν για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και των χιλιάδων κατοίκων της περιοχής που δυσκολεύονται να μετακινηθούν προς το Αγρίνιο ή δεν είναι αρκετά εξοικειωμένοι με τις ψηφιακές υπηρεσίες».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με αυτές τις πρακτικές της ολοκληρώνει το έγκλημα της πλήρους ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της εγκατάλειψης του κοινωφελούς χαρακτήρα της προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων στο χώρο της ενέργειας. Η χρονική συγκυρία αυτής της απόφασης δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς έρχεται σε συνέχεια της υποβάθμισης του ρόλου της ΔΕΗ και της παραχώρησής της στους ιδιώτες και τα golden boys που δίνουν αύξηση στον εαυτό τους, ενώ οι πολίτες εξαναγκάζονται σε υπέρογκες χρεώσεις και τώρα και σε μετακινήσεις αρκετών χιλιομέτρων και περαιτέρω έξοδα».

Τέλος ο κ. Μωραΐτης τόνισε ότι «Δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση του τόπου μας» και κάλεσε την διοίκηση της ΔΕΗ να ανακαλέσει την λανθασμένη απόφασή της ώστε να συνεχίσει το υποκατάστημα Αμφιλοχίας να εξυπηρετεί την ευρύτερη τοπική κοινωνία με όρους δημοσίου συμφέροντος και σεβασμό στα δικαιώματα των κατοίκων της περιοχής.

.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Θάνου Μωραΐτη

«Η απόφαση της διοίκησης της ΔΕΗ ΑΕ να προχωρήσει στο κλείσιμο του υποκαταστήματος Αμφιλοχίας είναι απαράδεκτη καθώς υποβαθμίζει την περιοχή μας εν μέσω ενεργειακής κρίσης και την οδηγεί στην ερημοποίηση.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με αυτές τις πρακτικές της ολοκληρώνει το έγκλημα της πλήρους ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της εγκατάλειψης του κοινωφελούς χαρακτήρα της προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων στο χώρο της ενέργειας.

Το κατάστημα Αμφιλοχίας εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες της ευρύτερης περιοχής καθώς και τους κατοίκους του ορεινού Βάλτου και του Ξηρομέρου. Ωστόσο τα golden boys της κυβέρνησης Μητσοτάκη αδιαφορούν για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και των χιλιάδων κατοίκων της περιοχής που δυσκολεύονται να μετακινηθούν προς το Αγρίνιο ή δεν είναι αρκετά εξοικειωμένοι με τις ψηφιακές υπηρεσίες.

Δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση του τόπου μας και την εγκατάλειψη των κατοίκων της περιοχής. Η χρονική συγκυρία αυτής της απόφασης δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς έρχεται σε συνέχεια της υποβάθμισης του ρόλου της ΔΕΗ και της παραχώρησής της στους ιδιώτες και τα golden boys που δίνουν αύξηση στον εαυτό τους, ενώ οι πολίτες εξαναγκάζονται σε υπέρογκες χρεώσεις και τώρα και σε μετακινήσεις αρκετών χιλιομέτρων και περαιτέρω έξοδα.

Η διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ οφείλει να ανακαλέσει άμεσα αυτή την λανθασμένη απόφαση ώστε να συνεχίσει το υποκατάστημα Αμφιλοχίας να εξυπηρετεί την ευρύτερη τοπική κοινωνία με όρους δημοσίου συμφέροντος και σεβασμού στα δικαιώματα των κατοίκων της περιοχής.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ