Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Συνάντηση Θάνου Μωραΐτη με το Σύλλογο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΣΕΕΠΕΑ) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

- Advertisement -spot_img

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, με το Σύλλογο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΣΕΕΠΕΑ) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση, κατά την οποία οι εκπρόσωποι του ΣΕΕΠΕΑ του εξέφρασαν τους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους, ενώ του περιέγραψαν διεξοδικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας στην Ειδική Αγωγή. Παράλληλα, του διατύπωσαν τα δίκαια αιτήματά τους.
Ο κ. Μωραΐτης, που έχει επανειλημμένως ασχοληθεί με τα εκπαιδευτικά κενά στην Αιτωλοακαρνανία (αναφέροντας συστηματικά και την Ειδική Αγωγή), άκουσε προσεκτικά και συζήτησε μαζί τους για πιθανές λύσεις κι ενέργειες.
Εν συνεχεία, προέβη στην παρακάτω δήλωση:
«Η σημερινή συνάντηση με το Σύλλογο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΣΕΕΠΕΑ) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική. Γνωρίζουμε εδώ και μήνες τις τεράστιες ελλείψεις στην Ειδική Αγωγή που υπάρχουν στο Νομό μας.
Η αδικία αυτή, που τελείται εδώ και τρία σχεδόν έτη εις βάρος των μαθητών κι εκπαιδευτικών του Νομού μας, πρέπει να λάβει τέλος.
Θα λάβουμε δράση, ώστε το Δημόσιο Σχολείο του τόπου μας να αποκτήσει την ποιότητα και τη δυναμική που του αξίζει. Για να μην υπάρχουν εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Για να μην υπάρχει ούτε ένας κι ούτε μία μαθητής ή μαθήτρια χωρίς την απαραίτητη για την εύρυθμη μαθησιακή διαδικασία στήριξη».

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ