Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Μητσοτάκης στο ΝΑΤΟ: Η Ελλάδα πενθεί ομογενείς στη Μαριούπολη – Τραγωδία για όλους οι ανθρώπινες απώλειες

- Advertisement -spot_img

Τη σταθερή υποστήριξη της Ελλάδας στην κυριαρχία και στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας επανέλαβε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρέμβασή του στην έκτακτη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ νωρίτερα σήμερα Πέμπτη (24.3.2022), σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, αναφέρθηκε στην κατάσταση στη Μαριούπολη, τονίζοντας ότι οι ανθρώπινες απώλειες αποτελούν τραγωδία όχι μόνο για την Ουκρανία αλλά και για την Ελλάδα που πενθεί ήδη απώλειες ομογενών.

Επισήμανε ότι η Ελλάδα στηρίζει το δικαίωμα της Ουκρανίας στην αυτοάμυνα και αναφέρθηκε στα μέτρα που έλαβε η χώρα μας, από την πρώτη στιγμή, για την υποστήριξή της.

Εξήγησε ότι η Ελλάδα έστειλε αμυντικό υλικό και ανθρωπιστική βοήθεια, στήριξε της κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας και έχει υποδεχθεί πάνω από 13.000 Ουκρανούς πρόσφυγες.

Έκανε επίσης ειδική μνεία στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και τόνισε ότι για να έχουν αποτελεσματικότητα ως μέσο πίεσης είναι αναγκαία η ενιαία εφαρμογή τους από όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ