Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας κατατέθηκαν τα αιτήματα των Δήμων για έργα αγροτικής οδοποιϊας

- Advertisement -spot_img

Ευρεία ήταν η υποστήριξη της Περιφέρειας προς τους Δήμους της Δυτικής Ελλάδας, ώστε οι τελευταίοι να καταθέσουν έγκαιρα και έγκυρα τις προτάσεις τους για έργα αγροτικής οδοποιίας στα ανάλογα χρηματοδοτικά προγράμματα. Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, και ιδίως αυτές του Περιβάλλοντος και της Χωροταξίας, κατέβαλλαν επιτυχώς τις απαραίτητες προσπάθειες προκειμένου να εγκριθούν οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις προς τους Δήμους.
Με τις εγκρίσεις των έργων αναμένεται να βελτιωθεί η πρόσβαση σε γεωργική γη ή σε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις που υλοποιούνται σε εκτός σχεδίου περιοχές και αφορούν παρεμβάσεις τσιμεντοστρώσεων και ασφαλτοστρώσεων.
Παράλληλα, θα επιτευχθεί ασφαλέστερη και ταχύτερη πρόσβαση των αγροτικών προϊόντων, όπως και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των εκμεταλλεύσεων, ιδίως σε αγροτικές περιοχές της Περιφέρειας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Λάμπρος Δημητρογιάννης ανέφερε: «Ανταποκριθήκαμε στα αιτήματα των Δήμων για σχετικές αδειοδοτήσεις, ώστε να υποβάλουν με επιτυχία τις προτάσεις τους. Με τη συνδρομή των υπηρεσιών μας, τις οποίες και ευχαριστώ, εγκρίθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες. Κύριο μέλημά μας η μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και η αύξηση της επιχειρησιακή μας ικανότητας, για να στηρίζουμε διαρκώς τις προσπάθειες των τοπικών κοινωνιών».

Από τη πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Δημοσιονομικού Ελέγχου, Τάκης Παπαδόπουλος, παρατήρησε: «Με άψογο συντονισμό και διαλειτουργικότητα ξεπεράσαμε μια χρονοβόρα και σύνθετη διαδικασία για κάλυψη όλων των αιτημάτων των Δήμων της Περιφέρειας και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε. Η βελτίωση της αγροτικής παραγωγής με κάθε τρόπο είναι για μας προτεραιότητα για μια αγροτική Περιφέρεια όπως αυτή της Δυτικής Ελλάδας».

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ