Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ματίνα Παγώνη: Πρόωρο να μιλάμε για κατάργηση πιστοποιητικών και μέτρων

- Advertisement -spot_img

«Πρόωρα μιλάμε για πιστοποιητικά και κατάργηση των μέτρων» κατά του κορονοϊού προειδοποίησε η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη στον ΣΚΑΙ.

Όπως είπε η κ.Παγώνη το Σάββατο στο νοσοκομείο της Πάτρας, δεν υπήρχε ούτε ένα κρεβάτι ελεύθερο σε ΜΕΘ, ενώ και στη σημερινή εφημερία, στο νοσοκομείο όπου εργάζεται, υπάρχουν ελεύθερα μόνο 3-4 κρεβάτια.

«Αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο θα θέλαμε» και πρόσθεσε πως«ο αριθμός των θανάτων ακόμη και μονοψήφιος να γίνει, είναι πολύς για μετά από δύο χρόνια πανδημίας».

Αναφορικά με το φάρμακο κατά του κορονοϊού που θα αρχίσει να χορηγείται από αύριο Δευτέρα 28 Μαρτίου τόνισε πως θα βοηθήσει πολύ τις πρώτες 5 ημέρες, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η χορήγησή του γίνεται πάντα έπειτα από συνεννόηση με τον γιατρό.

Παράλληλα διευκρίνισε πως υπάρχει επάρκεια, αλλά δεν μπορούν να το πάρουν όλοι για ιατρικούς λόγους.

Τέλος, η κ. Παγώνη επισήμανε ότι από τους ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ ,η πλειοψηφία είναι ανεμβολίαστοι σε ένα ποσοστό 80%, ενώ το ίδιο ποσοστό ισχύει και για αυτούς που νοσηλεύονται με κορονοϊό στις απλές κλίνες.

 

Πηγή: newsit.gr

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ