Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην καρδιά της παγκόσμιας έκθεσης στο Ντουμπάι “EXPO DUBAI 2020”

- Advertisement -spot_img

Πάνω από 15.000 άτομα την επισκέπτονται καθημερινά

Από την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι φιλοξενούμενη στο Ελληνικό περίπτερο, ένα μεγάλο και καλαίσθητο κτήριο σε κεντρικό σημείο της μεγαλύτερης μέχρι σήμερα Παγκόσμιας Έκθεσης (θεσμός που έχει ξεκινήσει το 1851 για να παρουσιάζει τα επιτεύγματα των κρατών) στο Ντουμπάι “EXPO DUBAI 2020”.

Οι τεράστιες οθόνες παρουσιάζουν τα Ιόνια με διάφορες όψεις και θεματολογία.

Τους επισκέπτες υποδέχεται ένα βίντεο με θέμα “Η επιστροφή του μυθικού ήρωα Οδυσσέα στην πατρίδα του” με διαδρομή από την Ερείκουσα έως την Ιθάκη και σταθμό σε κάθε νησί, μικρό και μεγάλο.

Παράλληλα, στο αμφιθέατρο οι οθόνες παίζουν συναυλίες, χορωδίες, χορούς από εκδηλώσεις στα Ιόνια Νησιά με μεγάλη επισκεψιμότητα από πολλές εθνικότητες.

Το “ειδικό διαβατήριο των επισκεπτών” δίπλα στην σφραγίδα της Ελλάδος επικυρώνεται και με την ειδική σφραγίδα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ως ανάμνηση της επίσκεψής τους.

Την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022 θα γίνει η πρώτη εκδήλωση με θέμα “Οι γυναίκες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τα Ιόνια νησιά μοιράζονται εμπειρίες και αισθήσεις” με διεθνές γυναικείο κοινό από ιδιωτικές επιχειρήσεις, πανεπιστήμια και κυβερνητικούς οργανισμούς.

Θα παρουσιαστεί η τοπική ζωή και γαστρονομία, η δημιουργική βιομηχανία, χειροτεχνία, η αρωματοποιία και η γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Θα ακολουθήσει διάλογος και η εκδήλωση θα καταλήξει σε γαστρονομική παρουσίαση στο πολυσύχναστο ελληνικό εστιατόριο “Ευζείν” με Σεφ τον γνωστό στον αραβικό κόσμο έλληνα Αλέξανδρο.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ