Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Εξιχνιάστηκαν είκοσι κλοπές καλωδίωσης στον αυτοκινητόδρομο της Περιμετρικής Οδού Πατρών

- Advertisement -spot_img

Οι κατηγορούμενοι αφαίρεσαν καλώδια υπόγειας εγκατάστασης γείωσης και οπτικών ινών συνολικού μήκους 2,5 χιλιομέτρων περίπου

Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία δυο ανηλίκων για τις κλοπές, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δυο ακόμη ανδρών για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, είκοσι κλοπές, που διαπράχθηκαν τους τελευταίους δύο μήνες περίπου, στον αυτοκινητόδρομο της Περιμετρικής Οδού Πατρών.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών σε βάρος δυο ανηλίκων, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Παράλληλα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο ημεδαπών ανδρών, ιδιοκτητών επιχειρήσεων ανακύκλωσης, για τα αδικήματα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, καθώς και σε βάρος των γονέων των δύο ανηλίκων για την παραμέληση της εποπτείας τους.

Ειδικότερα, οι δυο κατηγορούμενοι, από την 11/2/2022 έως την 15/3/2022, στον αυτοκινητόδρομο της Περιμετρικής Πατρών, διέπραξαν είκοσι κλοπές, αφαιρώντας καλώδια υπόγειας εγκατάστασης, γείωσης και οπτικών ινών, συνολικού μήκους 2,4 χιλιομέτρων.

Επιπλέον, οι κατηγορούμενοι μετά την τέλεση των κλοπών μετέφεραν τα κλεμμένα καλώδια σε περιοχή της Πάτρας και με την χρήση φλόγας τα απογύμνωναν, ενώ στη συνέχεια τα διέθεταν προς πώληση στους δυο κατηγορούμενους, ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων ανακύκλωσης.

Οι φθορές που προκλήθηκαν στον αυτοκινητόδρομο είναι σημαντικές, ενώ παράλληλα δημιουργήθηκε κίνδυνος για τους χρήστες της οδού, λόγω των βλαβών που προκάλεσαν οι κατηγορούμενοι, στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού και γείωσης με την αφαίρεση των καλωδίων.

Για τη διερεύνηση των κλοπών, διενεργήθηκαν ενδελεχείς έρευνες από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οι οποίοι αξιοποιώντας στοιχεία που συνέλεξαν κατά το προανακριτικό τους έργο, εξιχνίασαν τις κλοπές και ταυτοποίησαν τα στοιχεία των δυο ανηλίκων κατηγορουμένων.

Στο πλαίσιο των ερευνών τους, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον έναν κατηγορούμενο να οδηγεί ιδιωτικής χρήσης φορτηγό, με συνεπιβάτη τον συνεργό του και σε έλεγχο, που του ενήργησαν βρήκαν και κατέσχεσαν (265) μέτρα κλεμμένα καλώδια, τα οποία αποδόθηκαν στον υπεύθυνο εταιρείας για την λειτουργία του αυτοκινητόδρομου.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των κατηγορούμενων θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ κατασχέθηκε και το φορτηγό όχημά τους ως μέσο για τη διάπραξη των έκνομων ενεργειών τους.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ