Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

Αρνητική απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το υδροηλεκτρικό Αυλακίου

- Advertisement -spot_img

Συνεδρίασε χθες Δευτέρα η Επιτροπή Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων  του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας,με ένα εκ των θεμάτων να είναι η «Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: «Υδροηλεκτρικό Έργο (ΥΗΕ) “Αυλακίου”   ισχύος 83,60 MW επί του π.Αχελώου, στις ΔΕ Αχελώου, του Δ. Αργιθέας της ΠΕ Καρδίτσας και ΔΕ Τετραφυλλίας, του Γ. Καραϊσκάκη της ΠΕ Άρτας» της εταιρείας ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.

Μετά και την αρνητική πρόταση του προέδρου , Αντιπεριφερειάρχη κ.Λάμπρο Δημητρογιάννη,η επιτροπή γνωμοδότησε αρνητικά για το Υδροηλεκτρικό έργο «Αυλακίου», ισχύος 83,60 MW επί του ποταμού Αχελώου.

Κατά την συζήτηση του θέματος η Επιτροπή έλαβε πολλά υπομνήματα απόψεων από Φορείς που ενδιαφέρονται για την προστασία και ανάδειξη της κοιλάδας του Αχελώου και απαντήσεις από τον Φορέα υλοποίησης του έργου καθώς και τις αρνητικές αποφάσεις του Υπουργείου.Πολλοί τόνισαν τις επιπτώσεις του έργου στο ποτάμιο οικοσύστημα και ότι η περιοχή είναι κορεσμένη σε φράγματα και δεν αντέχει άλλη επιβάρυνση.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την απόφαση

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ