Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

20 Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγιεινής

- Advertisement -spot_img

Με αφορμή την Παγκόσμια Ήμερα Στοματικής Υγιεινής που τιμάται την 20η Μαρτίου, οι κοινωνικές δομές της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας Δήμου Αγρινίου θα πραγματοποιήσουν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην κοινότητα.

Συγκεκριμένα:

  • το Κοινωνικό Ιατρείο σε συνεργασία με τις Δομές Αστέγων (Ανοικτό Κέντρο Ημέρας –Υπνωτήριο Αστέγων) διοργανώνει την Παρασκευή 18/3/2022 και ώρα 13.00 , στο χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου , ενημέρωση για την στοματική υγιεινή και οδοντιατρικό έλεγχο, από εθελόντρια οδοντίατρο, μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αγρινίου στους ωφελούμενους των Δομών Αστέγων.

  • Επίσης το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά τη Δευτέρα 21/3/2022 θα επισκεφθεί το 13ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου και το 13ο Νηπιαγωγείο, προκειμένου να ενημερώσουν του μαθητές για την σημασία της υγιεινής του στόματος και να διανείμουν φυλλάδιο στους γονείς των μαθητών, με θέμα «Η ενημέρωση, Το μεγαλύτερο όπλο για τους γονείς»,.

Τα στοματικά νοσήματα επηρεάζουν όλες τις εκφάνσεις της ζωής ενός ανθρώπου, από τις προσωπικές σχέσεις, ως την απόλαυση του φαγητού. Ένα στόμα που νοσεί, μπορεί σύμφωνα με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία ν’ αυξήσει τις πιθανότητες, μεταξύ άλλων, εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη, καρδιοπαθειών και πνευμονία.

Η πρόληψη είναι το παν, όπως όμως και η αναγνώριση των διαφόρων στοματικών νοσημάτων, με την βοήθεια φυσικά των ειδικών.

  • Μην αμελήσεις το ραντεβού με τον οδοντίατρο!

  • Φρόντισε καθημερινά την στοματική υγιεινή !

  • Άλλαξε διατροφικές συνήθειες, όχι μόνο για ένα υγιές και όμορφο σώμα, αλλά και για ένα υγιές και λαμπερό χαμόγελο».

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ