Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024

Υποδοχή λειψάνου αγίου Καλλινίκου στο Αγρίνιο

- Advertisement -spot_img

Με λαμπρότητα και με αθρόα συμμετοχή των πιστών πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 η υποδοχή της δεξιάς χειρός του εν αγίοις πατρός ημών Καλλίνικου, Μητροπολίτου Εδέσσης, του Αιτωλού, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου.

Το ιερό λείψανο μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Ιερόθεος και το υποδέχθηκε ο κλήρος και ο λαός του Αγρινίου στη συμβολή των οδών Ευτυχίας Καλύβα και Μακρή.

Με λιτανευτική πομπή, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου, κατευθύνθηκαν στον Ιερό Ναό όπου τελέσθηκε Δοξολογία και στη συνέχεια η ακολουθία του Εσπερινού. χοροστατούντος του Μητροπολίτου Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου.

Ο Σεβασμιώτατος. κατά την ομιλία του. αναφέρθηκε στην αγιότητα λέγοντας ότι αποτελεί τον καρπό της Θείας Οικονομίας. Οι άγιοι είναι η φανέρωση της Πεντηκοστής μέσα στην Εκκλησία. Ο άγιος δεν είναι ένας καλός άνθρωπος, ηθικός, τίμιος, αλλά αυτός που ενώνεται εν Αγίω Πνεύματι με τον Θεό. Είναι το μέλος του Σώματος του Χριστού. Επίσης οι άγιοι είναι οι δέκτες, οι φύλακες και οι μεταδότες της ιεράς παραδόσεως της Εκκλησίας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον άγιο Καλλίνικο, του οποίου τον δεξιό βραχίονα προσκυνούσαν οι πιστοί, λέγοντας ότι ένα τέτοιο ζωντανό μέλος του σώματος του Χριστού ήταν και ο άγιος Καλλίνικος τον οποίο γνώρισε και έζησε για περισσότερα από 15 χρόνια ως ο στενότερος συνεργάτης του.

Ήταν μια ζωντανή θεολογία. Ήταν ένας ασκητής πού συναγωνιζόταν τούς ασκητές του Αγίου Όρους. Ήταν ένας Επίσκοπος της Εκκλησίας, διάδοχος των Αγίων Αποστόλων ως προς την ιερωσύνη και την εσωτερική ζωή. Και τέλος ήταν μάρτυρας «τῇ προαιρεσει», αφού έζησε μια σταυρική και μαρτυρική ζωή.

Αποτελεί μεγάλη ευλογία για την περιοχή μας να έχουμε τον άγιο Κοσμά τον Αιτωλό και τον άγιο Καλλίνικο τον Αιτωλό, ο οποίος αγαπούσε πολύ τον άγιο Κοσμά και ήταν υμνητής του και μιμητής του.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ο άγιος Καλλίνικος να πρεσβεύει για όλους μας, να μάθουμε «πῶς δεῖ ἐν οἴκῳ θεοῦ ἀναστρέφεσθαι, ἥτις ἐστὶν ἐκκλησία Θεοῦ ζῶντος, στῦλος καὶ ἑδραίωμα τῆς ἀληθείας».

Μεταξύ των εκκλησιασθέντων ήταν ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Ζώης, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Αγρινίου.

Το ιερό λείψανο θα παραμείνει στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος έως και την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 13 Ιουνίου, ενώ καθημερινά θα τελούνται ιερές ακολουθίες.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο https://photos.app.goo.gl/PTYGUGhibxzbsS986

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ