Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023

Welcome to UP 2023: «Τέχνες στην ίδια… Συχνότητα»

- Advertisement -spot_img

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών, ο UP FM, ο ραδιοφωνικός σταθμός του Πανεπιστημίου,  διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο: «Τέχνες στην ίδια… Συχνότητα», την Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου και ώρα 20.00-22.00 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Κύριος άξονας –κορμός της εκδήλωσης, αλλά και συνδετικός κρίκος των τεχνών που θα παρουσιαστούν είναι ο Ραδιοφωνικός Σταθμός.

Μουσική, ποίηση, λογοτεχνία, φωτογραφία, κίνηση και χορός, αλληλοεπιδρούν επί σκηνής σε μια συνύπαρξη που επιχειρεί να αναδείξει την πολιτιστική ταυτότητα του Πανεπιστημίου και της πόλης και να δημιουργήσει δυναμικές έκφρασης και συμμετοχής.

Συγκεκριμένα, σ΄ αυτή  τη σύμπραξη θα συμμετάσχουν επί σκηνής  Ραδιοφωνικοί παραγωγοί του UPFM, βραβευμένοι φωτογράφοι που δραστηριοποιούνται στην πόλη καθώς και η ομάδα φωτογραφίας των ΠΟΦΠΠ, με υλικό το οποίο θα αποτυπώνει όψεις του χαρακτήρα της πόλης. Ταυτόχρονα οι στίχοι από κείμενα και ποιήματα Πατρινών λογοτεχνών, θα αλληλοεπιδρούν με τη μουσική των παραγωγών του Σταθμού, η οποία θα εκπέμπει και θα μεταδίδεται ζωντανά. Ομάδες χορού των ΠΟΦΠΠ, της χοροθεατρικής ομάδας του Πανεπιστημίου «Ορμήτες» και μέλη από σχολές χορού της πόλης,  θα αλληλοεπιδρούν με τη μουσική αλλά και με το κοινό – θεατές, σε μια συνομιλία ήχου- λόγου-κίνησης.

Στόχος της δράσης αυτής είναι η ενεργοποίηση τόσο του υπάρχοντος φοιτητικού δυναμικού όσο και των νέων εισακτέων, των πρωτοετών που είναι και ο κύριος αποδέκτης του συνόλου των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, σε ό,τι αφορά τις διάφορες μορφές τέχνης, ως συνεκτικού παράγοντα συνύπαρξης, δημιουργίας και κοινωνικοποίησής τους.

Το «Welcome to UP 2023», διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πατρών, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας καθώς και με τη συνεργασία των Δήμων Πατρέων, Αγρινίου και Μεσολογγίου και την πολύτιμη συνεισφορά των χορηγών του.

(Όλες οι πληροφορίες για το Φεστιβάλ, στο site του Welcome,  welcometoup.upatras.gr)

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ