Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Το ζοφερό πρόβλημα των μικροπλαστικών και μία αχτίδα αισιοδοξίας

- Advertisement -spot_img

Τα δυστοπικά σενάρια που περιλαμβάνονται στις ειδήσεις, παρουσιάσεις, σεμινάρια για τα σύγχρονα περιβαλλοντικά προβλήματα μας γεμίζουν μελαγχολία και να μας κάνουν να θέλουμε να στρέψουμε το βλέμμα από την άλλη μεριά. Όμως, την περασμένη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, περισσότεροι/ες από 240 εκπαιδευτικοί από ολόκληρη την Ελλάδα διάλεξαν να κοιτάξουν το πρόβλημα των μικροπλαστικών κατάματα και να μπουν ενεργά στη μάχη κατά της πλαστικής ρύπανσης.

Στο εξ αποστάσεως επιμορφωτικό Σεμινάριο, με θέμα: ‘‘Μικροπλαστικά: ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα του 21ου αιώνα’’ περισσότεροι/ες από 240 εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν από την Χρυσή Καραπαναγιώτη, Καθηγήτρια στο Τμήμα Χημείας, Πανεπιστημίου Πατρών για την απειλή της ρύπανσης από μικροπλαστικά, και την Σταυρούλα Κορδέλλα, Δρ. Περιβαλλοντολόγο-Ωκεανογράφο για το Μεγάλο Κυνήγι των Μικροπλαστικών, δράση της ΚΟΙΝΣΕΠ «SoSCIety» για καταγραφή μικροπλαστικών στις ακτές από πολίτες και μαθητές/τριες.

Το σεμινάριο συνδιοργάνωσαν η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, κα Ιωάννα Παπαϊωάννου, σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, Δρ. Μαρία Σπαρτινού και την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κα Ελένη Αντωνακοπούλου.

Μέχρι στιγμής μικροπλαστικά έχουν βρεθεί στον ανθρώπινο πλακούντα, στο μητρικό γάλα και στους ανθρώπινους πνεύμονες. Το Μεγάλο Κυνήγι των Μικροπλαστικών, έχει ως στόχο να αναδείξει το πρόβλημα των μικροπλαστικών και της πλαστικής ρύπανσης, αλλά και την εμπλοκή των πολιτών όλων των ηλικιών στην έρευνα του ελληνικού παράκτιου περιβάλλοντος. H δράση υλοποιείται με δωρεά από το Κοινωφελές Ίδρυμα Α Κ Λασκαρίδη στο πλαίσιο του προγράμματος Σημεία, που συγχρηματοδοτούν 8 κοινωφελείς οργανισμοί.

Δηλώσεις συμμετοχής στο https://www.sosciety.info/microplasticshuntgreece

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ