Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αιτωλοακαρνανίας καταγγέλλει τις απολύσεις εκπαιδευτικών από τα εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη στη Θεσσαλονίκη

- Advertisement -spot_img

Το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αιτωλοακαρνανίας καταγγέλλει τις απολύσεις εκπαιδευτικών από τα εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη στη Θεσσαλονίκη.

Στέκεται δίπλα στους τρεις πλέον συνάδελφους εκπαιδευτικούς και μέλη του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Φροντιστηρίων Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης- Βορείου Ελλάδος που με αστείες προφάσεις και δικαιολογίες απολύθηκαν αναίτια από τα εν λόγω εκπαιδευτήρια.

Στο τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς και κατ΄ εφαρμογή του νόμου Κεραμέως για την ιδιωτική εκπαίδευση (4713/2020) απολύθηκαν δύο συνάδελφοι μας «αναιτιωδώς». Εννοείται, βέβαια, ότι καθόλου αναιτιωδώς δεν απολύονται. Κάποιοι επειδή αρνούνται να υποχωρήσουν στις πιέσεις της διεύθυνσης για καλούς βαθμούς σε μαθητές με γονείς με «επιρροή», άλλοι επειδή δεν αποδέχονται παράνομες απαιτήσεις για υπερωριακή δωρεάν εργασία, άλλοι αρνούνται να αποδεχθούν «εθελοντική» μείωση του ωραρίου και του μισθού τους. Είναι και αυτοί που κάνουν το μέγιστο των … εγκλημάτων: Απεργούν. Μία τέτοια περίπτωση είναι αυτή των δύο εκπαιδευτικών που απολύθηκαν στις 29/6 από τα «Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη» στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για έμπειρους συναδέλφους, με εξαιρετική παρουσία στις τάξεις τους, οι οποίοι έκαναν το «ατόπημα» να απεργήσουν τον Μάρτη, όταν όλη η Ελλάδα απεργούσε και κατέβαινε στους δρόμους ενάντια στην πολιτική που οδήγησε στο έγκλημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς.

Σε αυτές τις απολύσεις, με τον ένα συνάδελφο να νοσηλεύεται με βαρύτατο αυτοάνοσο νόσημα εδώ και είκοσι μέρες στο νοσοκομείο, ήρθε να προστεθεί την Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη η απόλυση, μετά από 5 χρόνια εργασίας, στα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη, μίας ακόμη συναδέλφου η οποία συμμετείχε κι αυτή στις απεργίες του περασμένου Μάρτη. Η συνάδελφος είναι πρόεδρος του σωματείου μας ΣΕΦΙΕ και σαν μην έφτανε η απόλυση της, έγινε με την κάκιστη κι εκδικητική μορφή της ενημέρωσης την τελευταία στιγμή. Η συνάδελφος προσήλθε στη δουλειά της 1 Σεπτεμβρίου όπως όλοι οι εκπαιδευτικοί και της ανακοινώθηκε επιτόπου η λήξη της συνεργασίας τους. Άφησαν όλο το καλοκαίρι χωρίς να την ενημερώσουν, τη στιγμή που γνωρίζουν πολύ καλά πως η περίοδος εύρεσης εργασίας για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς είναι οι θερινοί μήνες!

Η ουσία είναι ότι για άλλη μια φορά εμφανίζεται το αποκρουστικό και αυταρχικό πρόσωπο της εργοδοσίας που είναι το ίδιο σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Στο χώρο των ιδιωτικών σχολείων, όμως, γίνεται ακόμη πιο αποκρουστικό και ανήθικο. Κατ’ ουσίαν, ακυρώνεται η παιδαγωγική υπόσταση του δασκάλου, ο οποίος υπό το καθεστώς της μόνιμης απειλής μιας «αναιτιώδους» απόλυσης καλείται να διδάξει ήθος και αξίες στους μαθητές του .Το κίνημα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών δεν θα το επιτρέψει.

Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η απόλυση των συναδέλφων. Απαιτούμε να καταργηθεί εδώ και τώρα η άθλια διάταξη του ν. 4713/2020 που επιτρέπει την αναιτιώδη απόλυση των εκπαιδευτικών από τα ιδιωτικά σχολεία.

Οι συνάδελφοι δεν είναι μόνοι τους !

Όλοι για έναν και ο καθένας για όλους !

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ