Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Το μεγαλύτερο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών της Ελλάδος και φέτος στο Αγρίνιο – Έναρξη στις 24 Αυγούστου

- Advertisement -spot_img

Ο Δήμος Αγρινίου, οργανώνει κάθε χρόνο τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου, το μεγαλύτερο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών της Ελλάδος το οποίο αποτυπώνεται ως κορυφαίο γεγονός στον πολιτιστικό χάρτη της πόλης.

Η επίσημη έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ θα γίνει την Πέμπτη 24 Αυγούστου, στην πλατεία Δημοκρατίας όπου θα εμφανιστούν χορευτικά απότηνΑρμενία,Εκουαδόρ,Ιαπωνία,Ισπανία,Ιταλία,Κροατία,Κύπρο,Ουρουγουάη,Πολωνία και Ταιβάν.

Το Φεστιβάλ θα αρχίσει με παρέλαση των χορευτικών στους κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα αναπτυχθούν χορευτικά οι ομάδες και μετά θα καταλήξουν στην πλατεία Δημοκρατίας, όπου θα ακολουθήσει μία παγκόσμια γιορτή Ελλήνων και ξένων χορευτών. Ένα παγκόσμιο γλέντι, όπου όλοι οι χορευτές από όλο τον κόσμο μαζί με τους θεατές θα χορέψουν και θα διασκεδάσουν με τις ορχήστρες των χωρών σε ένα κλίμα πολιτισμικής ένωσης, πολιτιστικής ανταλλαγής, φιλίας και συναδέλφωσης.

Μια πλούσια αισθητική εμπειρία πολιτισμών και χρωμάτων από ένα θέαμα υψηλής τεχνικής σε μια παγκόσμια γιορτή της παράδοσης, όπου θα συμμετέχουν πάνω από 400 ξένοι και Έλληνες χορευτές. Εντυπωσιακές εικόνες, εξωτικά κουστούμια, μουσικές, χορευτικές κινήσεις, συνεπαίρνουν τον θεατή σε ένα αξέχαστο ταξίδι πολιτισμικής πολυμορφίας σε όλες τις γωνιές του κόσμου, σε μια πανδαισία χορών και χρωμάτων σε μια παγκόσμια γιορτή.


Την προηγούμενη ημέρα, 23 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Ελληνική βραδιά με συμμετοχή όλων των χορευτικών συγκροτημάτων του Αγρινίου τα οποία είναι πολλά και αποδεικνύουν πως οι χοροί και οι μουσικές παραδόσεις των προγόνων μας δεν σβήνουν, αλλά παραμένουν δυνατές και αναλλοίωτες στο χρόνο. Φορούν με καμάρι παραδοσιακές φορεσιές από όλες τις γωνιές της Ελλάδος και παρουσιάζουν χορούς ιδιαίτερα δύσκολους εκτελεστικά.

Στις 25 και 26 Αυγούστου θα δοθούν παραστάσεις σε πολλές Κοινότητες.

Στις 27 Αυγούστου, τελετή λήξης του φεστιβάλ, θα δοθεί μεγαλειώδης παράσταση όλων των χορευτικών συγκροτημάτων. Το θέαμα θα είναι μοναδικό, αφού τα χορευτικά σύνολα είναι επιλεγμένα ως τα καλύτερα των χωρών τους, με πλούσιο βιογραφικό και πολλές διεθνείς διακρίσεις.

Θα ακολουθήσει αποχαιρετιστήρια μουσική βραδιά.

Το Φεστιβάλ παρουσιάζει η Έβελυν Τριανταφύλλου

Υπεύθυνος διοργάνωσης είναι ο Θεοφάνης Τσιάμης

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα ανακοινωθεί σύντομα

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ