Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024

Θερινές εκπτώσεις ως τις 31 Αυγούστου 2024 – Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές

- Advertisement -spot_img

Πρεμιέρα κάνουν σήμερα οι θερινές εκπτώσεις  οι οποίες θα διαρκέσουν ως τις 31 Αυγούστου 2024.

Τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων, στις 14 Ιουλίου, οπότε αναμένεται να λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.
Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν πως οι εκπτώσεις αφορούν στα προϊόντα της θερινής περιόδου. Αντίθετα, οι προσφορές αφορούν κατά κόρον μη εποχικά είδη, που θεωρητικά έχει περάσει η μόδα τους.

Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές

Με βάση την οδηγία που εξέδωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) προς τους εμπορικούς συλλόγους της χώρας οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέχουν την αναγραφή της διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση.

Καλό είναι οι καταναλωτές να ελέγχουν προσεκτικά αυτό που θέλουν να αγοράσουν ώστε να μη βρεθούν προ εκπλήξεως από προϊόντα ελαττωματικά ή γενικά χαμηλής ποιότητας και φυσικά να παίρνουν απόδειξη.

Οι έμποροι με την έναρξη των θερινών εκπτώσεων στις 8 Ιουλίου 2024 υποχρεώνονται από τον νόμο να έχουν αναρτημένη πινακίδα που να αναφέρει ότι πραγματοποιούνται προσφορές και στα προϊόντα που πωλούν θα πρέπει να αναγράφεται ξεκάθαρα η αρχική τιμή και η τελική τιμή προσφοράς.
Σύμφωνα με το άρθρο 1 του νόμου 2251/94 οι καταναλωτές έχουν το δικαίωμα να ρωτούν για την προέλευση και την ποιότητα του προϊόντος και οι έμποροι έχουν την υποχρέωση να απαντούν σε αυτά τα ερωτήματα.

Σε περίπτωση πάντως μη συμμόρφωσης των εμπόρων τότε προβλέπονται τσουχτερά πρόστιμα.

Πηγή: newmoney.gr

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ