Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Θ. Λύρος: “Ας μην στραφούμε κι αυτή την φορά ενάντια στον εαυτό μας με την επιλογή μας”

- Advertisement -spot_img

Ο Θανάσης Λύρος στην πρώτη του διαδικτυακή συνέντευξη

Την πρώτη του διαδικτυακή συνέντευξη, ως επι κεφαλής του συνδυασμού “Ανάπτυξη για όλους”, παραχώρησε χθες, Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023 ο υποψήφιος Δήμαρχος Ι. Π. Μεσολογγίου, Θανάσης Λύρος.

Ο κ. Θανάσης Λύρος απεδέχθη με χαρά την προσκληση της ιστοσελίδας Messolonghi News και του Δημοσιογράφου, Δημήτρη Μαλαβέτα, με τον οποίο είχε μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Μεταξύ άλλων ο κ. Θανάσης Λύρος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει μέρος του προγράμματος του συνδυασμού του, το οποίο θα δημοσιοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες, με βασικότερο θέμα αυτό της διαχείρισης των απορριμάτων, τονίζοντας πως εάν εκλεγεί η λύση της άμεσης ανακύκλωσης θα μπεί σε εφαρμογή από την πρώτη μέρα.

Η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως στα επιμέρους θέματα τού προγράμματος του συνδυασμού όπως η σαφής αξιοποίηση των κονδυλίων των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και η προσέλκυση επενδύσεων στον Δήμο μας.

Η πρόταση τού συνδυασμού “Ανάπτυξη για όλους” για στεγασμένη λαϊκή αγορά προκάλεσε την ερώτηση του κ. Μαλαβέτα αναφορικά με ενδεχόμενες αντιδράσεις από τους “μόνιμους” καταστηματάρχες. Ο κ. Θανάσης Λύρος απάντησε πως τόσο αυτό όσο και αντίστοιχα θέματα θα επιλύονται έπειτα από διάλογο ώστε να εξευρεθεί η καλλίτερη και συμφέρουσα λύση και για τις δύο πλευρές.

Με στόχο τις αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης ο κ. Θανάσης Λύρος επεσήμανε πως προτεραιότητα στο πρόγραμμα του συνδυασμού του είναι η λήψη άμεσων μέτρων, με τις προβλεπόμενες διατάξεις, για τα αδέσποτα ζώα, ο επανασχεδιασμός, από εξειδικευμένους επιστήμονες, του δημοτικού φωτισμού με παράλληλη τοποθέτηση ηλιακών συλλεκτών (πάνελ), χρήσιμων σε περιπτώσεις διακοπής ρεύματος (black out).

Ιδιαίτερα θετική αίσθηση προκάλεσε η πρότασή του για την αξιοποίηση του παλαιού Νοσοκομείου και η δημιουργία Επιστημονικού Συνεδριακού Κέντρου, παραλλήλως δε η δημιουργία Πολυδύναμου Δημοτικού Ιατρείου κατα τρόπον ώστε να συνάδει με τους σκοπούς του δωρητού.

Σκοπός τού κ. Θανάση Λύρου είναι, ο Δήμαρχος να συμπορεύεται με τον δημότη. Για τον λόγο αυτό εξήγγειλε τον “Καφέ με τον Δήμαρχο”. Πρόκειται για τις επισκέψεις του Δημάρχου στις πόλεις και τα χωριά του Δήμου για άμεση επικοινωνία με τους πολίτες.

Εν συνεχεία, ο κ. Θανάσης Λύρος εστίασε στο γεγονός πως με την ανάληψη των καθηκόντων του θα μπεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα του συνδυασμού ώστε τα επόμενα χρόνια ο Δήμος μας θα γίνει “Παγκόσμιο Κέντρο Πολιτισμού” αλλά και “Προορισμός των πολιτών του Κόσμου”, ιδρύοντας άμεσα την Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων του Δήμου.

Εξήγγειλε την ίδρυση Μουσείου θαλάσσης, την κατασκευή Λαογραφικού Μουσείου, την άμεση εξεύρεση λύσης για την υπάρχουσα μαρίνα αλλά και την κατασκευή νέας, Δημοτικής μαρίνας.

Τέλος, απαντώντας στο πρόβλημα τις έλλειψης καταλυμάτων στον Δήμο, ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει στην κατασκευή τουριστικών καταλυμάτων μέσω της αξιοποίησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΕΣΠΑ, Leader).

Κατακλείοντας την συνέντευξή του ο κ. Θανάσης Λύρος απηύθυνε έκκληση στους συνδημότες του όπως με ηρεμία, δύναμη και αποφασιστικότητα λάβουν την σωστή απόφαση και κάνουν την επιλογή τους μετά από ιδιαίτερη σκέψη και σοβαρό προβληματισμό.

“Είναι κρίμα”, τόνισε χαρακτηριστικά, “κάθε φορά, μετά τις Εκλογές, να διαμαρτυρόμαστε και να στρεφόμαστε εναντίον του ίδιου μας του εαυτού για την επιλογή που έχουμε κάνει. Ελπίζω πως αυτή την φορά δεν θα συμβεί”.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την συνέντευξη:

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ