Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Συνάντηση του Δημήτρη Τραπεζιώτη με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Παναιτωλικός (φωτο)

- Advertisement -spot_img

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου Δημήτρης Τραπεζιώτης και επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ – ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναιτωλικός με τους οποίους έγινε μια γόνιμη και επικοδομητική συζήτηση που αφορούσε την ομάδα της πόλης μας και γενικότερα τα θέματα του αθλητισμού και της φυσικής αγωγής.

Μετά την τοποθέτηση του προέδρου ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου Δημήτρης Τραπεζιώτης, τόνισε ότι ο Παναιτωλικός δεν είναι απλώς μια ποδοσφαιρική ομάδα αλλά μια ΑΞΙΑ που συνδέεται με την ταυτότητα της πόλης και την κοινωνική συνοχή και ταυτόχρονα αποτελεί ηθικό ορόσημο γιατί είναι μια ομάδα αρχών και αξιών με ένα ξεχωριστό αποτύπωμα στην τοπική οικονομία με δράσεις εντός και εκτός των αθλητικών χώρων. Στη συνέχεια ανέφερε ότι η προγραμματική πρόταση του συνδυασμού του για τη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό είναι ότι πρόκειται για δαστηριότητα που αποτελεί συνταγματικά κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό.

Η προγραμματική πρόταση του συνδυασμού «ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ – ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» για τη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό διαπνέεται στο σύνολό της από την κεντρική ιδέα ότι η εν λόγω δραστηριότητα αποτελεί, συνταγματικά κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό. Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα , χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς , να αθλείται και να απολαμβάνει τα ευεργετήματα της άθλησης στην υγεία του, στην κοινωνικότητα, στον ελεύθερο χρόνο.

Συνεπώς χρειαζόμαστε μια πολιτική και σε κεντρικό και στο επίπεδο της Δημοτικής πολιτικής που θα υπερασπίζεται το κοινωνικό αγαθό του αθλητισμού, τη δημοκρατία στο εσωτερικό του και τη διαφάνεια στη λειτουργία του και επίσης μια πολιτική που θα αλλάξει το αθλητικό μοντέλο , ώστε ο αθλητής να απαλλαγεί από τις παθογένειες του παρελθόντος και να πάψει να είναι ταυτισμένος με τον παραγοντισμό, τυχοδιωκτισμό, εμπορευματοποίηση και να γίνει αυτό που πρέπει να είναι : ένα μέσο ατομικής και κοινωνικής χειραφέτησης , μια διαδικασία δημοκρατικής κοινωνικοποίησης , συμμετοχής του πολίτη στα κοινά που δεν βλέπει τον αθλητή ως καταναλωτή και πελάτη μιας αγοράς.

Στη συνέχεια ο κ. Τραπεζιώτης αναφέρθηκε στη σχέση που θα πρέπει να διέπει την Τοπική Αυτοδιοίκηση με τον Αθλητισμό και εξήγησε πως μπορεί να υλοποιηθει μια δημοτική πολιτική για τον Αθλητισμό :

Αναφέρθηκε στην αναβάθμιση και την καλύτερη εκμετάλλευση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων (5Χ5, τένις , γυμναστήρια, κολυμβητήρια) καθώς επίσης και στο μεγαλύτερο και πιο οργανωμένο αθλητικό χώρο ΔΑΚ (Μιχ. Κούσης). Αναφέρθηκε επίσης στη δημιουργία ναυταθλητικών εγκαταστάσεων σε Τριχωνίδα , Στράτο και στα άλλα υδάτινα οικοσυστήματα του Δήμουτ Αγρινίου. Επίσης στην αναβάθμιση των αθλητικών εκδηλώσεων όπως ο Μαραθώνιος Μιχάλης Κούσης και ο Διεθνής Διάπλους της Τριχωνίδας που υπερβαίνουν τα στενά όρια και μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε να προσελκύσουμε αθλητικό τουρισμό, που θα προβάλλει την περιοχή, την παράδοση και τον τοπικό πολιτισμό και θα ενισχύσει την τοπική οικονομία.

Τόνισε την ανάγκη για δημιουργία των απαιτούμενων υποδομών στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και στον αθλητισμό για όλους, προκρίνοντας μικρά και χρηστικά αθλητικά κέντρα –προπονητήρια στις γειτονιές. Τέλος αναφέρθηκε στην εγκατάσταση συστημάτων αυτοπαραγωγής ενέργειας .

Ειδικότερα για την στήριξη του Παναιτωλικού υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου Δημήτρης Τραπεζιώτης δεσμεύτηκε να στηρίξει την ΠΑΕ στην διεκδίκηση και δημιουργία για τα εξής :

-Νέο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο στο πολιτικό αεροδρόμιο .

-Δημοτικό Πάρκινγκ – υπόγειο στην πλατεία μπροστά στο γήπεδο.

-Βελτίωση του δρόμου προς το αθλητικό κέντρο ΕΜΙΛΕΟΝ

-Σύνδεση του Δημοτικου Πάρκου Αγρινίου με το γήπεδο του Παναιτωλικού.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ