Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Συνάντηση Συνεργασίας του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών και του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»

- Advertisement -spot_img

Συνάντηση Συνεργασίας του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών και του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» για θέματα Οδικής Ασφάλειας

Συνάντηση ενημέρωσης & συνεργασίας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023, μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών και του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς».

Από πλευράς Υπουργείου στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, η Υφυπουργός Μεταφορών, κα Χριστίνα Αλεξοπούλου και ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών κ. Ιωάννης Ξιφαράς.

Από πλευράς του Ινστιτούτου παρέστησαν η Πρόεδρος του Ινστιτούτου, κα Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δημήτρης Γκατσώνης και η Διευθύντρια του Ι.Ο.ΑΣ., κ. Μαρία Νιωτάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ενημερώθηκε ο κ. Υπουργός και οι συνεργάτες του για το έργο και τις δράσεις του Ινστιτούτου καθώς και για τη μέχρι σήμερα εποικοδομητική συνεργασία του Υπουργείου με το Ι.Ο.ΑΣ. στον κοινό στόχο της πρόληψης και μείωσης των τροχαίων συμβάντων.

Συζητήθηκαν επίσης προτεραιότητες για κοινές δράσεις που προγραμματίζονται στο άμεσο διάστημα για την εκπαίδευση, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα Οδικής Ασφάλειας με όραμα ένα κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα και την υλοποίηση του εθνικού στόχου της μείωσης των τροχαίων συμβάντων κατά 50% μέχρι το 2030.

Στο πλαίσιο της συνάντησης η Πρόεδρος του Ινστιτούτου παρέδωσε στον κ. Υπουργό το Παγκόσμιο Σχέδιο Δράσης για την Οδική Ασφάλεια (Global Plan for the Decade of Action for Road Safety 2021-2030) του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, στην εκπόνηση του οποίου συμμετείχε το Ινστιτούτο ως Συμβουλευτικό Όργανο του ΟΗΕ για θέματα Οδικής Ασφάλειας και ως Μέλος της UNRSC.

Ο Υπουργός κ. Σταϊκούρας, συνεχάρη την Πρόεδρο του Ινστιτούτου, για το έργο του Οργανισμού και την αποτελεσματική του προσέγγιση, βάσει και των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Από πλευράς του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», η Πρόεδρος δεσμεύτηκε τόσο προσωπικά αλλά και εκ μέρους των ανθρώπων του Ινστιτούτου για την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου του Οργανισμού για έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα και έθεσε την τεχνογνωσία και την εμπειρία του Ινστιτούτου στη διάθεση του Υπουργείου. Αφού ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό για το ενδιαφέρον του, τον συνεχάρη για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο σημαντικό και πολυσύνθετο έργο του.

Περισσότερες πληροφορίες: 210 8620150, www.ioas.gr

 

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ