Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Στο παλαιό βιομηχανικό συγκρότημα Λαδόπουλου ο αν. υπουργός Ανάπτυξης, Ν. Παπαθανάσης και ο Περιφερειάρχης, Ν. Φαρμάκης

- Advertisement -spot_img

Το παλαιό βιομηχανικό συγκρότημα Λαδόπουλου επισκέφθηκαν σήμερα Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, προκειμένου ο υπουργός να έχει μια πρώτη εικόνα για τους χώρους και την έκταση του προς ανάπλαση ακινήτου.

«Είναι ένα έργο το οποίο διεκδίκησε η Περιφέρεια και η Κυβέρνηση στάθηκε στο πλευρό της για να υλοποιηθεί. Πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει πρότυπο για όλη την Ελλάδα, καθότι θα συνδυάσει τις υπηρεσίες διοίκησης με κοινωφελείς χρήσεις» δήλωσε κατά την επίσκεψη ο κ. Παπαθανάσης.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης, μετά την περιήγηση στους χώρους του συγκροτήματος, δήλωσε: «Η ανάπλαση του παλιού εργοστασίου Λαδόπουλου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αστικές αναπλάσεις σε επίπεδο χώρας. Βρισκόμαστε εδώ για να δούμε από κοντά με τον υπουργό τους διαθέσιμους χώρους που σύντομα θα αλλάξουν μορφή, αφενός για να είναι προσβάσιμοι στους πολίτες, αφετέρου που θα αξιοποιηθούν για διοικητικές υπηρεσίες» και πρόσθεσε: «Είναι ένα εμβληματικό έργο. Μέσα από τη συνεργασία Α και Β Βαθμού Αυτοδιοίκησης, αλλά και τη στήριξη της Κυβέρνησης, προχωρήσαμε στο πρώτο, αλλά ιδιαίτερα σημαντικό βήμα που είναι η έγκριση της χρηματοδότησης. Τα υπόλοιπα βήματα που έχουμε μπροστά μας είναι πολλά. Θα τα διανύσουμε όμως και θα φτάσουμε ως το τέρμα με πολύ και συστηματική δουλειά».

Στην επίσκεψη παρευρέθηκε ο βουλευτής Αχαΐας Άγγελος Τσιγκρής, ο οποίος τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη και τον αρμόδιο υπουργό που έτρεξαν τις διαδικασίες από την πρώτη στιγμή. Το έργο δεν θα είναι μια μακέτα, αλλά υλοποιήσιμο, απτό που τα επόμενα χρόνια θα το χαρούν οι Πατρινοί».

Τον Περιφερειάρχη, κατά την επίσκεψη συνόδευαν οι Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, Συντονισμού Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Τάκης Παπαδόπουλος

ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ

Εξάλλου, στις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Περιφέρειές επικεντρώθηκε η συζήτηση μεταξύ Περιφερειαρχών που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 9 Ιουνίου στο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης που γίνεται στην Πάτρα. «Οι Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων έχουν εντάξει, ωριμάσει και δημοπρατήσει 140 έργα, ύψους περίπου 480 εκ. ευρώ. Αυτή είναι μία εμπροσθοβαρής πολιτική, μία πολιτική που έχει ανάγκη ο τόπος μας σήμερα, όπου η κοινωνία προέρχεται από μία υγειονομική κρίση και έχει περάσει σε μία άλλη κρίση…» παρατήρησε ο κ. Φαρμάκης κατά τη συζήτηση που έγινε, σημειώνοντας ότι η μεγάλη πρόκληση σήμερα είναι «ταχύτητα και έργο προς όφελος του πολίτη, ειδικά από την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Στη συζήτηση συμμετείχαν οι Περιφερειάρχες Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστόςκαι Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα

 

  • Στον σύνδεσμο:https://youtu.be/DkZFqa-SmH8 μπορείτε να δείτε τις δηλώσεις που έγιναν κατά την επίσκεψη των κ.κ. Παπαθανάση και Φαρμάκη στο παλαιό εργοστάσιο Λαδόπουλου στην Πάτρα
- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ