Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Στο Αγρίνιο το κινητό ψηφιακό μουσείο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

- Advertisement -spot_img

Στο Αγρίνιο βρίσκεται από σήμερα, Τρίτη 10 Μαΐου 2022, το κινητό Ψηφιακό Μουσείο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που συγκεντρώνει αρχειακό υλικό, κειμήλια και πηγές μέσα από τις οποίες αναδεικνύεται ο ρόλος της Δυτικής Ελλάδας στην Ελληνική Επανάσταση του 1821.

«Το θεματικό πάρκο που εγκαινιάζουμε στο Αγρίνιο, με ψηφιακό και διαδραστικό τρόπο διηγείται όλα τα ιστορικά γεγονότα, μας θυμίζει τους αγωνιστές, τις μάχες της Αιτωλοακαρνανίας και όλα όσα συνέβησαν στη Δυτική Ελλάδα από την πρώτη μέρα της επανάστασης μέχρι το τέλος» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης κατά την διάρκεια των εγκαινίων και επεσήμανε: «Μέσα από το ταξίδι αναγέννησης του Ελληνισμού, απορρέουν αξίες και διδάγματα που μας δείχνουν το δρόμο για το αύριο. Αλλά το μέλλον αποφασίζεται σήμερα, γιατί διαμορφώνεται από τις πράξεις όλων μας στο παρόν. Αυτός είναι και ο λόγος που επιμένω, ότι όλοι μαζί, ενωμένοι, πρέπει να μετατρέψουμε τη Δυτική Ελλάδα σε τόπο σύγχρονης ακμής και νέας ευημερίας».

Στο Μουσείο αξιοποιούνται σύγχρονες ψηφιακές οπτικοακουστικές και διαδραστικές τεχνολογίες (βίντεο προβολές, διαδραστικές εφαρμογές, ψηφιακές αναπαραστάσεις, εικονική πραγματικότητα, ολογραμματική μεικτή πραγματικότητα, συστήματα ακουστικής και πολυμεσικής ξενάγησης, κλπ.) που εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη μέσα από τις ψηφιακές αναπαραστάσεις ιστορικών εκθεμάτων της εποχής.

«Δημιουργήσαμε με επιμονή και προσήλωση υποδομές που αναδεικνύουν το πολιτιστικό και ιστορικό απόθεμα της Περιφέρειάς μας, που έχουν διάρκεια στο χρόνο, ενώ παράλληλα δίνουν αναπτυξιακές προοπτικές και στον τομέα του τουρισμού» τόνισε στην ομιλία του ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής & Δημοσιονομικού Ελέγχου Ανδρέας Φίλιας τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο που χρηματοδοτήθηκε από το Ε.Π «Δυτική Ελλάδα» 2014-2020 και συναντά το ζωηρό ενδιαφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας και της νεολαίας.

Το ψηφιακό Μουσείο περιοδεύει σε δέκα πόλεις της Περιφέρειάς Δυτικής Ελλάδας. Ήδη πέρασε από τα Καλάβρυτα και το Μεσολόγγι όπου χιλιάδες πολίτες περιηγήθηκαν στο ταξίδι στο χρόνο μέσα από σύγχρονα ψηφιακά μέσα, ενώ επόμενος σταθμός του θα είναι η Βόνιτσα.

Το κινητό Μουσείο φιλοξενείται στο Χώρο των Παλαιών Σφαγείων (Δημοτικό Πάρκινγκ) και θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι το Σάββατο 11 Ιουνίου 2022, σύμφωνα με το πρόγραμμα που βρίσκεται αναρτημένο στον ιστότοπο:

https://portal.westerngreece2021.gr/index.php/el/2021-08-02-14-28-59/46-psifiako-thematiko-parko-programma-leitourgias-agriniou

Στα εγκαίνια μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Ιερόθεος, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, οι Αντιπεριφερειάρχες Υποδομών και Έργων Θανάσης Μαυρομμάτης, Βιώσιμης Ανάπτυξής και Περιβάλλοντος Λάμπρος Δημητρογιάννης, καθώς επίσης εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

Οι σχολικές μονάδες της περιοχής έπειτα από πρόσκληση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και με σχετική εγκύκλιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίσουν την επίσκεψή τους κλείνοντας ραντεβού μέσα από τον ιστότοπο: https://parko1821.simplybook.it/v2/

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ