Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Στην Πάτρα ταξιδεύει η θεατρική παράσταση «Ο ΓΑΜΟΣ»

- Advertisement -spot_img

Η παράσταση παρουσιάζεται από την ομάδα των αστυνομικών ΘΕΑΤΡόPOLICE σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου

Η θεατρική ομάδα «ΘΕΑΤΡόPolice», της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας και της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών / Τοπική Διοίκηση Ακαρνανίας, θα παρουσιάσει στις 5 Ιουλίου 2024 και ώρα 20:30 στο θέατρο «ROYALPATRAS» (Ακτή Δυμαίων 53, Πάτρα), το θεατρικό έργο του Μάριου Ποντίκα «Ο Γάμος» σε σκηνοθεσία της Γιούλης Μαρούση σε συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και είναι κατάλληλη για άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω.

Η θεατρική παράσταση πραγματοποιείται έπειτα από πρωτοβουλία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου και σε συνεργασία με τις Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας και Ακαρνανίας, την Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το Σύλλογο Πολιτικού Προσωπικού Ελληνικής Αστυνομίας και Πυροσβεστικού Σώματος Νοτιοδυτικής και Στερεάς Ελλάδας και τις Τοπικές Διοικήσεις Αχαΐας και Ακαρνανίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών.

Χθες 3-7-2024 το απόγευμα, στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τυπου από τους συμπαραγωγούς της παράστασης και τη σκηνοθέτη Γιούλη Μαρούση.

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής ΕλλάδαςΥποστράτηγος Ανδρέας Τσαπικούνης δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Έχουμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε στην Πάτρα, τη θεατρική παράσταση «Ο Γάμος» του Μάριου Ποντίκα, σε σκηνοθεσία Γιούλης Μαρούση και συμπαραγωγή ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, που παρουσιάζει κατά τη φετινή χρονιά η θεατρική ομάδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας και της Τοπικής Διοίκησης Ακαρνανίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, ΘΕΑΤΡοPOLICE.

Η θεατρική παράσταση ο Γάμος περνάει ισχυρά μηνύματα και ευαισθητοποιεί το κοινό, για την ενδοοικογενειακή βία, δίνοντας έμφαση στην βία με θύματα γυναίκες. Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε ως Ελληνική Αστυνομία είναι ένα: Λέμε STOP στην ενδοοικογενειακή βία – Λέμε STOP στη βία κατά των γυναικών.»

Η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου κα Μαρία Παπαγεωργίου δήλωσε :

«Μία ακόμη σημαντική παράσταση, αντάξια της ιστορίας και της συνεργασίας της

Θεατρικής ομάδας ΘΕΑΤΡόPolice με το Δη.Πε.Θε.Αγρινίου η οποία αφού παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Αγρίνιο, τώρα ταξιδεύει στην Πάτρα, μεταφέροντας μηνύματα κατά της βίας και της κακοποίησης των γυναικών.»

Η σκηνοθέτης Γιούλη Μαρούση δήλωσε :

«Το 1980, ο Μάριος Ποντίκας έγραψε ένα σημαντικό έργο, για ένα  επώδυνο ζήτημα: το διασυρμό μιας νεαρής κοπέλας, θύματος σωματικού και ψυχολογικού βιασμού, από το σύνολο του οικογενειακού και κοινωνικού της περίγυρου. Σε μια εποχή όπου το φαινόμενο της έμφυλης  βίας είναι τόσο επίκαιρο όσο πότε , σε μια κοινωνία που οι γυναικοκτονίες είναι καθημερινό φαινόμενο και σε μια εποχή που δίνονται ακόμη συνεχώς μάχες για το δικαίωμα των γυναικών πάνω στο σώμα τους και τον αυτονόητο σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη, το έργο  «Ο Γάμος» διεισδύει στο πρόβλημα, καταγράφει τα δεδομένα  και θέτει ερωτήματα.»

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν δηλώσεις από τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαϊας κ. Χαράλαμπο Τσίτσικα, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Ελλάδας κ. Ανδρέα Πλέσσια, την Πρόεδρο της Τοπικής Διοίκησης Αχαΐας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κα Ιωάννα Πέττα και την εκπρόσωπο του το Σύλλογο Πολιτικού Προσωπικού Ελληνικής Αστυνομίας και Πυροσβεστικού Σώματος Νοτιοδυτικής και Στερεάς Ελλάδας κα Αλεξάνδρα Παπασταύρου.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ