Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σημαντικές ανακοινώσεις στο 21ο Πανελλήνιο Ηπατολογικό Συνέδριο και την 30η Διημερίδα «Στέφανος Χατζηγιάννης»

- Advertisement -spot_img

Με σημαντικές ανακοινώσεις ολοκληρώθηκαν οι κοινές εργασίες του 21ου Πανελλήνιου Ηπατολογικού Συνεδρίου και της 30ης Διημερίδας «Στ. Χατζηγιάννης» που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Ήπατος (ΕΕΜΗ).

Οι εργασίες, τις οποίες παρακολούθησαν περισσότεροι από 450 σύνεδροι, τόσο με φυσική παρουσία, όσο και εξ αποστάσεως, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στα Ιωάννινα. Για συνολικά τέσσερις ημέρες, από τις 17 έως τις 20 Μαΐου 2023, η Ηπατολογική κοινότητα της χώρας συναντήθηκε ξανά δια ζώσης, έχοντας την ευκαιρία για διάλογο, ανταλλαγή απόψεων και κατάθεση εμπειριών.

Το πλούσιο επιστημονικό πρόγραμμα με μεγάλη διεπιστημονική συμμετοχή από έμπειρους και διεθνώς καταξιωμένους συναδέλφους, που πλαισιώθηκαν από σημαντικούς ξένους προσκεκλημένους, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των συνέδρων.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα της σύγχρονης Ηπατολογίας, ενώ παρουσιάστηκαν οι νέες, καινοτόμες θεραπείες, που δίνουν πρόσθετες ελπίδες στους ασθενείς με παθήσεις του ήπατος, καθώς αυξάνουν την ποιότητα ζωής και το προσδόκιμο επιβίωσής τους.

Σημαντική θέση στην κορυφαία εκδήλωση για τα νοσήματα του ήπατος στην Ελλάδα, κατείχε και φέτος η εκπαίδευση των ειδικευομένων και νέων ιατρών, μέσω ενός εκτενούς μετεκπαιδευτικού σεμιναρίου και συναντήσεων με τους ειδικούς με παρουσίαση περιστατικών και διαδραστική συμμετοχή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος κατά την Εναρκτήρια Τελετή, τίμησε τον Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Επαμεινώνδα Β. Τσιάνο για την πολύπλευρη προσφορά του στην επιστήμη και την ηπατολογική κοινότητα.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ