Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024

Πρώτη συνάντηση στις Βρυξέλλες για τις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις

- Advertisement -spot_img

Πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες η πρώτη επίσημη συνάντηση των 100 πόλεων και των 12 συνεργαζόμενων, που θα συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Αποστολή «100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις έως το 2030».

Στη συνάντηση που αποτέλεσε και την επίσημη έναρξη του Έργου της Ευρωπαϊκής Αποστολής, συμμετείχαν εκπρόσωποι των πόλεων που έχουν επιλεγεί, εκπρόσωποι της κοινοπραξίας NetZero Cities, καθώς και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η ελληνική παρουσία κρίθηκε ιδιαίτερα σημαντική λόγω του δικτύου των ελληνικών πόλεων σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Ο Δήμος Ιωαννιτών εκπροσωπήθηκε από τον αντιδήμαρχο Γιώργο Αρλέτο, την Ειδική Σύμβουλο του Δημάρχου Κατερίνα Βίνη και τον Προϊστάμενο του τμήματος προγραμματισμού και ανάπτυξης Βασίλη Φλούδα.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου – εναρκτήριου Kick Off, αναλύθηκαν οι στόχοι και καθορίστηκαν οι προτεραιότητες.

Οι επόμενες κινήσεις θα προσδιοριστούν με μεγαλύτερη ακρίβεια μέσα από μία σειρά σεμιναρίων, που ξεκινούν στις 20 Ιουνίου.

Όπως σημείωσε με το πέρας των εργασιών η αντιπροσωπεία του Δήμου Ιωαννιτών, ο δρόμος προς την κλιματική ουδετερότητα είναι ιδιαίτερα απαιτητικός και η διαδρομή μόλις αρχίζει, ώστε να καταστούν τα Γιάννενα μαζί με τις υπόλοιπες πόλεις που έχουν επιλεγεί κόμβοι καινοτομίας, προκειμένου να δείξουν τον δρόμο στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πόλεις για την επίτευξη του στόχου της κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Πράσινης Συμφωνίας και της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ