Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Πρωινή Βιωματική Ομάδα Γονέων απο το ΚΠ “ΟΔΥΣΣΕΑΣ” – ΟΚΑΝΑ ΠΕ Αιτ/νίας

- Advertisement -spot_img

Ο ρόλος του γονιού χαρακτηρίζεται από συνεχείς προκλήσεις, χαρές, έντονες δυσκολίες και συνεχή διλήμματα για τις σχέσεις των μελών της οικογένειας μεταξύ τους.. Επιπλέον οι απανωτές κρίσεις του παρόντος σε συνδυασμό με τους εξουθενωτικούς καθημερινούς ρυθμούς δημιουργούν συχνά ανασφάλειες και φόβους στους γονείς ως προς τους τρόπους με τους οποίους θα υποστηρίξουν πολύπλευρα τα παιδιά τους στο σχολείο, στο σπίτι και στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.
Το Κέντρο Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτωλ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»-Ο.ΚΑ.ΝΑ, θα υλοποιήσει στο τρέχον έτος Βιωματική Ομάδα Γονέων. Αναγνωρίζοντας τα σύνθετα, πολύπλευρα και διαφορετικά αιτήματα των γονέων, που εξαρτώνται από τις ποικίλες οικονομικές, κοινωνικές και πολιτισμικές συνθήκες διαβίωσης, το πλαίσιο της ομάδας γονέων θα είναι ανοικτό, προκειμένου να καλύψει όλα τα διαφορετικά αιτήματα των γονέων που θα προκύπτουν κατά τη διάρκεια της ομάδας. Έτσι οι γονείς που θα συμμετέχουν θα λαμβάνουν άμεσα την ενδυνάμωση και τη συμβουλευτική που χρειάζονται σε πρακτικά θέματα που αφορούν στο παιδί τους.
Η ομάδα θα έχει διάρκεια 4 μήνες και οι συναντήσεις θα γίνονται μία φορά ανά δεκαπέντε μέρες (8 συναντήσεις συνολικά) για 2 ώρες (Οκτώβριος 2023- Ιανουάριος 2023).
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).
Υπεύθυνες ομάδας:
Κωστούλα Μάκη, Ψυχολόγος, ΜΑ., Ph.D- Επιστημονικό Στέλεχος ΚΠ
Λαμπρινή Τραυλού, Ψυχολόγος, MSc- Επιστημονικό Στέλεχος ΚΠ

Αιτήσεις μπορείτε να αποστέλλετε ηλεκτρονικά (κατεβάστε την αίτηση κάνοντας κλικ εδώ) στη διεύθυνση odysse@agr.forthnet.gr από Δευτέρα 25/09/2023 έως και Παρασκευή 06/10/2023. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο Κ.Π «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»: Φλώρας Καραπαπά 3 και Δημοτσελίου, στον τρίτο όροφο, στην αίθουσα Εκπαίδευσης.

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ