Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023

Πρόγραμμα Καθολικής Πρόληψης απο το ΚΠ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» – Ο.ΚΑ.ΝΑ. – ΠΕ Αιτ.νίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ Αιτ/νίας

- Advertisement -spot_img

Το Κέντρο Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτωλ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» – Ο.ΚΑ.ΝΑ. σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ Αιτ/νίας θα υλοποιήσει μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά Πρόγραμμα Καθολικής Πρόληψης με θέμα:

« Ταξιδεύοντας μ’ ένα παραμύθι… »

Κάθε ιστορία είναι ένα καινούργιο ταξίδι που μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε έναν κόσμο διαφορετικό, γεμάτο με νέες ιδέες και πολλά συναισθήματα. Σε αυτό το ταξίδι τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα, μέσα από διαφορετικά παραμύθια, να έρθουν σε επαφή με τα συναισθήματά τους, να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους και να καλλιεργήσουν τις κοινωνικές και συναισθηματικές τους δεξιότητες.

Οι θεματικές ενότητες ενδεικτικά περιλαμβάνουν ασκήσεις γνωριμίας, παιχνίδια συνεργασίας και καλλιέργειας της εμπιστοσύνης, παιχνίδια δημιουργικότητας και φαντασίας και τεχνικές αντιμετώπισης αγχογόνων καταστάσεων.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε 3 εβδομαδιαίες δίωρες συναντήσεις κατά τη διάρκεια του ωρολόγιου προγράμματος του σχολείου και απευθύνεται στους μαθητές της Α’ και Β’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου της ΠΕ Αιτ/νίας.

Υπεύθυνη Προγράμματος:

Αρετή Μπαζάκα, Ψυχολόγος MSc, Επιστημονικό Στέλεχος Κ.Π.

Επιστημονικά Υπεύθυνη: Dr Αθανασία Δημητρίου

Αιτήσεις μπορείτε να αποστέλλετε ηλεκτρονικά (κατεβάστε την αίτηση κάνοντας κλικ εδώ) στη διεύθυνση odysse@agr.forthnet.gr από τη Δευτέρα 16/10 έως και την Παρασκευή 25/10.

(τηλέφωνα επικοινωνίας: 2641055275 και 2641028770).

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτωλ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» -Ο.ΚΑ.ΝΑ, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ Αιτωλ/νίας, ανακοινώνουν την υλοποίηση του Διαδραστικού & Βιωματικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος για το τρέχον έτος 2023-2024:

μια άκρως επίπονη διαδρομή:

σπίτι ….. σχολείο…. κοινωνία

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, γενικής & ειδικής Αγωγής, δημοσίων & ιδιωτικών Σχολείων της ΠΕ Αιτωλ/νίας.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε:

  • Αγρίνιο (7ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου –Δημ. Γούναρη 47, Αγρίνιο 301 31)

  • Ναύπακτο (2ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου – Νίκου Τσάρα 9, Ναύπακτος 303 00)

[προυπόθεση: συμπλήρωση ικανού αριθμού αιτήσεων (50 εκπαιδευτικοί και άνω ανά πόλη]

Η ημέρα υλοποίησης του Προγράμματος θα είναι πάντοτε η ΔΕΥΤΕΡΑ (2η Δευτέρα του μήνα στο Αγρίνιο και 3η Δευτέρα του κάθε μήνα στη Ναύπακτο) και η διάρκεια της εκπαίδευσης τρίωρη (17:00-20:00). Δίνονται οι ημερομηνίες μέχρι και το κλείσιμο του έτους 2023 και δια ζώσης θα δοθούν έγκαιρα και για το έτος 2024.

Θεματικές Προγράμματος:

  • ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023(13/11 & 20/11): το κομβικό τρίγωνο & ο θνητός εκπαιδευτικός ( Dr A. Δημητρίου)

  • ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2023 (11/12 & 18/12): θυμωμένοι ενήλικες, οργισμένα παιδιά (Dr A. Δημητρίου)

  • ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024: άγχος στο σπίτι – δυσθυμία & διαταρακτικότητα στο σχολείο – κατάθλιψη & εσωστρέφεια στην κοινωνία (Dr A. Δημητρίου)

  • ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2024: αποπροσωποποίηση & ψυχική ανθεκτικότητα (Dr A. Δημητρίου)

  • ΜΑΡΤΙΟΣ 2024 μάζα & εικονική πραγματικότητα (Dr A. Δημητρίου – Μιχάλης Χαντζής)

  • ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2024 ελεύθερη ενότητα εκπαιδευτικού (Dr A. Δημητρίου)

  • ΜΑΙΟΣ 2024 & Αξιολόγηση του προγράμματος – κλείσιμο του προγράμματος – πιστοποιητικά

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικού Προγράμματος: Dr Αθανασία Δημητρίου

Ψυχολόγος, Ph.D Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων –

Επιστημονικά Υπεύθυνη ΚΠ

Αιτήσεις μπορείτε να αποστείλετε ΜΟΝΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ στη διεύθυνση odysse@agr.forthnet.gr, συμπληρώνοντας τη φόρμα, κάνοντας κλικ ΕΔΩ (πληροφορίες 2641 0 28770 & 55275)

Χρονικό εύρος αιτήσεων: Δευτέρα 16/10 έως & Παρασκευή 27/10

Κατόπιν παρέλευσης της καταληκτικής ημερομηνίας αιτήσεων θα ενημερωθείτε τηλεφωνικά για την παρουσία σας

Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΠ Αιτω/νίας

Dr Αθανασία Δημητρίου

ΟΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΕ & ΔΕ Αιτωλ/νίας

Νικόλαος Δελέγκος Χρήστος Καζαντζής

« Συζητώντας για τις σχέσεις στην εφηβεία »

Το Κέντρο Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτωλ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»ΟΚΑΝΑ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ Αιτ/νίας θα υλοποιήσει μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά 2023 – 2024 Πρόγραμμα Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας που αφορά σε μαθητές Λυκείου.

Το Πρόγραμμα είναι διαμορφωμένο με βάση τις ανάγκες των εφήβων και έχει στόχο την ανάπτυξη των προσωπικών και κοινωνικών τους δεξιοτήτων, την αναγνώριση και έκφραση των ικανοτήτων και των δυσκολιών τους όσον αφορά στις σχέσεις τους με τους συνομηλίκους, τη διάκριση και την αποδοχή των διαφορετικών ρόλων που έχουν.

Οι ενότητες του Προγράμματος ενδεικτικά θα περιλαμβάνουν θέματα όπως: η αξία της φιλίας, η δυσκολία των σχέσεων, ο έρωτας στην εφηβεία, η σεξουαλικότητα των εφήβων, η πρόληψη και η αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε 3 δίωρες συναντήσεις (1 συνάντηση ανά 15 ημέρες). Κάθε σχολική μονάδα μπορεί να αποφασίσει ποιό τμήμα θα συμμετάσχει.

Υπεύθυνοι Προγράμματος:

Χαράλαμπος Λουκίδης, Ψυχολόγος MSc, Επιστημονικό Στέλεχος Κ.Π.

Αρετή Μπαζάκα, Ψυχολόγος MSc, Επιστημονικό Στέλεχος Κ.Π.

Επιστημονικά Υπεύθυνη: Dr Αθανασία Δημητρίου

Αιτήσεις μπορείτε να αποστέλλετε ηλεκτρονικά (κατεβάστε την αίτηση κάνοντας κλικ εδώ) στη διεύθυνση odysse@agr.forthnet.gr από τη Δευτέρα 16/10 έως και την Παρασκευή 25/10.

(τηλέφωνα επικοινωνίας: 2641055275 και 2641028770).

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ