Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΠΕ Αιτωλ/νιας: Ξεκινά η δράση «Σε Στηρίζουμε» για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ

- Advertisement -spot_img

Η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας ξεκινά τη δράση «Σε Στηρίζουμε» για τους ωφελούμενους ΤΕΒΑ, στο πλαίσιο υλοποίησης των Συνοδευτικών Μέτρων του ΕΠ ΕΒΥΣ Ι του ΤΕΒΑ. Σκοπός της δράσης, είναι στηρίξει εμπράκτως τους ωφελούμενους που διαμένουν στη Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά τόνισε: «Μέσα στις επανειλημμένες κρίσεις της σύγχρονης εποχής, ανάμεσα σε συνθήκες αβεβαιότητας, ανασφάλειας και φόβου που βιώνουν στη κυριότητά τους οι ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, κρίνεται επιτακτική η ανάληψη πρωτοβουλιών και ενεργειών, με απώτερο σκοπό τη συναισθηματική και ψυχική θωράκισή τους, την άμβλυνση των αισθημάτων περιθωριοποίησης και συμπλεγμάτων κατωτερότητας».

Πρόκειται για μια εξατομικευμένη δράση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, στοχεύοντας στην διερεύνηση και άμβλυνση των παραγόντων που οδηγούν σε κοινωνικό αποκλεισμό των οικονομικά ευπαθών ατόμων, στην βελτίωση της προσβασιμότητας τους και στην ενδυνάμωσή τους σε ψυχοκοινωνικό επίπεδο.

Θα πραγματοποιηθούν κατ’ ελάχιστον 1.750 ατομικές συνεδρίες, κατανεμημένες στους 7 Δήμους της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, στις οποίες οι ωφελούμενοι ΤΕΒΑ θα μπορούν να μιλήσουν με έμπειρους συμβούλους μέσω προσωπικών τηλεφωνικών συνεδριών, με απώτερο σκοπό την επίλυση προσωπικών, οικογενειακών και διαπροσωπικών ζητημάτων.

Η δράση «Σε Στηρίζουμε» υλοποιείται στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2015-2016 – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ» ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (ΤΕΒΑ/FEAD) 2014-2020 από τη Κοινωνική Σύμπραξη της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (MIS 5000218).

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι, ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ, μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά στο τηλέφωνο: 2611 100230, από 9:00-17:00 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@pdeteba.gr

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ