Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023

Παραβόλα: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ

- Advertisement -spot_img

Με το σύνθημα «η Παραβόλα θέλει ανάπτυξη και όχι υποβάθμιση» συγκέντρωση διαμαρτυρίας – γενική σύσκεψη πραγματοποίησαν σήμερα οι κάτοικοι του χωριού, στο κοινοτικό κατάστημα Παραβόλας διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ τη Δευτέρα 23/10/2023 να κλείσει και το υποκατάστημα στην Παραβόλα.

Με την απόφασή της η διοίκηση των ΕΛΤΑ δίνει άλλο ένα χτύπημα στην ύπαιθρο και συγκεκριμένα στις απομακρυσμένες περιοχές όπου εξυπηρετούνται εκατοντάδες κάτοικοι, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ερημοποίηση της περιοχής, όπως χαρακτηριστά ανέφεραν.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν το κοινοτικό συμβούλιο Παραβόλας, ο αντιδήμαρχος Αγρινίου Σωτήρης Κολοβός, οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι Αγρινίου Γεωργία Μπόκα και Παναγιώτης Μυζήθρας ,πρόεδροι άλλων κοινοτήτων, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της κοινότητας Παραβόλας Διονύσης Γιαννακάς ,πριν την σύσκεψη επικοινώνησαν μαζί του οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης και Θανάσης Παπαθανάσης που είχαν επικοινωνία με τον αρμόδιο Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου και όπως του μετέφεραν η απόφαση για την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του υποκαταστήματος είναι ειλημμένη, δεν μπορεί να ανακληθεί και άφησαν μικρό παράθυρο ελπίδας για επανεξέταση του θέματος μελλοντικά.

Επίσης σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε και συνάντηση του Αιτωλοακαρνάνα πρ.προέδρου ομοσπονδίας των εργαζομένων των ΕΛΤΑ Γιώργου Βασιλόπουλου με τον διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛ.ΤΑ για το θέμα και όπως μετέφερε στον πρόεδρο ο κ. Βασιλόπουλος ,έλαβε την ίδια απάντηση ,ότι το κατάστημα θα αναστείλει προσωρινά την λειτουργία του και ότι θα επανεξεταστεί το θέμα στο μέλλον.

Στην συνέχεια μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και η σύσταση επιτροπής που θα ζητήσει συνάντηση με τον κ.Παπαστεργίου και την διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ.

Αναμένεται η έκδοση ψηφίσματος.

Έτσι αύριο το πρωί στις 09:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κεντρικό κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ στο Αγρίνιο και την Παρασκευή συγκέντρωση στο υποκατάστημα της Παραβόλας.

Πηγή: kainourgiopress.gr

- Advertisement -spot_img
Latest news
- Advertisement -
Related news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ